Trakų r. statybvietėje sargu dirbęs vyras dingo sekmadienio naktį. Manoma, kad užpuolikai jį išsivežė jo paties automobilio bagažinėje. Antradienį sudegintas „VW Touran“ rastas Pirčiupių miške (Varėnos r.), bagažinėje - sudegęs M. Siniavskio kūnas.

Vilniaus kriminalinės policijos ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, itin intensyviai dirbę visą parą, sučiupo tris įtariamuosius. Kriminalistai neabejoja, kad tai M. Siniavskio žudikai.

Trečiadienio pavakarę surengtoje spaudos konferencijoje Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas pranešė, kad sulaikyti trys jaunuoliai - du 19-mečiai ir 15-metis. Du alytiškiai ir vienas vilnietis.

Paaiškėjo, kad vienas iš sulaikytųjų yra anksčiau teistas už viešosios tvarkos pažeidimą.

Į statybvietę jaunuoliai atvyko vogti kuro, kuris ir dingo. Tačiau suplanuota vagystė virto nužudymu.

Įtariamieji buvo sulaikyti netikėtai, juos pareigūnai užklupo ir sulaikė be jokio vargo. Vilniaus apskrities policijos viršininkas paminėjo, kad jaunuoliai buvo sulaikyti skirtingose vietose. S. Gagas dėkoja visiems padėjusiems šios rezonansinės bylos tyrime.

Pasak jo, pareigūnai nemiegojo ir dėl šios bylos negrįžo namo pas savo šeimas.

„Galiu atsakingai pareikšti, kad tai neeilinis nusikaltimas, kurio atskleidimui buvo mestos didžiulės pareigūnų pajėgos. Jie, negailėdami savęs, dirbo, siekė išaiškinti tuos, kurie įvykdė šį nusikaltimą. Viso to pasekoje norėčiau pranešti, kad nustatyti ir sulaikyti trys asmenys įvykdę šį kraupų nusikaltimą“, - spaudos konferencijoje sakė S. Gagas.

Vilniaus apskrities policijos viršininkas šį nužudymą vadina vienu brutaliausių. Už šį nusikaltimą pilnamečiams įtariamiesiems gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 8 metų iki gyvos galvos. Maksimali bausmė nepilnamečiui - 10 metų laisvės atėmimo.

S. Gagas, pranešdamas naujausią informaciją sargo nužudymo byloje, pareiškė užuojautą aukos artimiesiems. Pareigūnas neabejoja, kad sudegusiame automobilyje buvo rastas M. Siniavskio kūnas.