Tradiciškai didžiausia žmonių minia sutikti Naujuosius metus patraukė prie miesto rotušės. Likus valandai iki vidurnakčio, pro policijos akis neprasprūdo grupelė nepilnamečių, kurie, vos tik pamatę pareigūnus, pradėjo spartinti žingsnius.

Sustabdžius ir patikrinus vaikinus, jų kuprinėse buvo rasti pilni alaus buteliai. Pareigūnams paliepus, turėtus alkoholinius gėrimus nepilnamečiai išpylė.

Išmušus vidurnakčiui, nuo alkoholio apsvaigę piliečiai užplūdo miesto gatves. Nors daugelis buvo linksmai ir šventiškai nusiteikę, atsirado ir tokių, kurie nevaldė savo emocijų.

Keletą neadekvačiai besielgiančių vyrų policijos pareigūnams pavyko įspėti žodžiu, tačiau vienam piliečiui policijos prašymai buvo nė motais.

Vyras vartojo necenzūrinius žodžius, buvo agresyviai nusiteikęs, trukdė pareigūnams dirbti jų darbą, nepakluso reikalavimams bei priešinosi sulaikomas. Už grubų viešosios tvarkos pažeidimą pilietis naktį praleido už grotų.

Naujųjų metų šventės nepraleido ir kišenvagiai. Patruliuodami policijos pareigūnai pastebėjo keistai besielgiančius du čečėnų kilmės piliečius. Nusprendus juos patikrinti, paaiškėjo, kad vienas iš jų yra ieškomas policijos. Vyras sulaikytas. Jo draugas net nebandė slėpti savo „profesijos“.

„Kiekvienas dirba savo darbą. Jūs dirbat savo, o mes savo“, - sakė vyras.

Naujųjų metų šventė tesėsi toliau. Kol poros skambant muzikai linksmai šoko Rotušės aikštėje, viena porelė nusprendė pasiaiškinti santykius.

Prie policijos pareigūnų priėjo senyvo amžiaus moteris, kuri pranešė, kad vaikinas naudoja fizinį smurtą prieš savo merginą.

Pareigūnai nuskubėjo „gesinti“ smarkuolio, kurį rado apsiverkusios merginos glėbyje.

„Mes taip aiškinamės santykius“, - kukčiojančiu balsu aiškino mergina, kuri jokių pretenzijų savo „didvyriui“ neturėjo. Pareigūnams neliko nieko kito, kaip tik sudrausminti ranką prieš moterį keliantį vyrą.

Praėjus kiek daugiau nei valandai po vidurnakčio buvo gautas pranešimas, kad restorane „Floros Simfonija“ vyksta muštynės. Nuvykus į įvykio vietą, rastas krauju apsipylęs vyriškis.

Kaip pasakojo nukentėjusiojo žmona, jie su draugų kompanija Naujuosius metus sutiko privačiame vakarėlyje. Nusprendę važiuoti namo, išsikvietė taksi automobilį, tačiau prie jo jau laukė du vaikinai ir mergina.

„Jie pradėjo aiškinti, kad čia jų taksi, įvyko konfliktas, dviese pradėjo mušti mano vyrą, o su jais buvusi mergina trenkė rankine mano draugei į veidą“, - pasakojo moteris.

Pasak įvykio liudininkų, mušeikų trijulė greitai pasišalino apynauju BMW automobiliu.

Nukentėjusiajam prakirstas antakis, išmušti dantys. Vyras pristatytas į Kauno klinikas.

Apie 4 val. policija gavo pranešimą, kad Partizanų gatvėje, daugiabutyje vyras smurtauja prieš moterį bei grasina ją nužudyti.

Atvykus į įvykio vietą, moteris buvo rasta kaimynų bute. Ant jos veido ir kūno matėsi smurto žymės. Atvykę medikai apžiūrėjo moterį.

Nukentėjusioji pasakojo, kad buvo smaugiama ir mušama. Pasak kaimynų, tai ne pirmas kartas, kai vyras naudoja smurtą prieš savo žmoną. Pavojus galėjo kilti ir mažametei poros dukrai, kuri buvo namuose kartu su smurtautoju.

Vyras rastas savo bute. Iš pradžių jis apsimetinėjo nenutuokiantis, kas įvyko. Tačiau moteriai patvirtinus, kad jis smurtavo prieš ją, vyras pristatytas į policijos komisariatą.

Visą Naujųjų metų naktį netrūko iškvietimų dėl triukšmo. Kaimynų nepasitenkinimą sukėlusius vakarėlių dalyvius teko drausminti policijai. Visi iki vieno butų šeimininkai pakluso pareigūnų reikalavimams pritildyti muziką.