Teismas nustatė, kad G. K. 2015 m. pagimdė sūnų, o 2017 m. – dukrą, abu kartus dėl gimdymo į medikus nesikreipė, o pagimdžiusi suvyniojo naujagimius į rankšluosčius, sudėjo į polietileninius maišelius ir užkasė vieną prie šiltnamio, kitą - šiltnamyje.

Skuodo įvykiai ėmė aiškėti po to, kai savo įtarimais su šeimą lankančia socialine darbuotoja pasidalijo moters giminaitė.

Kaltinamoji teisme savo kaltę pripažino iš dalies. Jos teigimu, ji kalta tuo, kad nėštumo metu nesikreipė pagalbos į medikus ir iš baimės nuo visų slėpėsi. Nors moteris tikino, jog vaikais atsikratyti nenorėjo, bylą išnagrinėjusios Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegijos vertinimu, akivaizdu, kad G. K. atliko visus veiksmus, kad gyvybė kūdikiams būtų atimta.

Byloje nustatyta, kad skuodiškė iš anksto tyčia planavo savo veiksmus: pagimdžiusi neketino vaikų auginti, aktyviai slėpė nėštumus, veržėsi pilvą, nesisaugojo, nėštumo metu vartojo antidepresantus, rūkė ir vartojo alkoholį, nes tikėjosi persileisti.

Moters kėslus patvirtino ir jos tolesni veiksmai, kai neįsitikinusi naujagimių gyvybingumu, jais iškart atsikratė.

Teismo medicinos ekspertų teigimu, 2017 m. gimęs kūdikis mirė nuo asfiksijos (uždusimo), o ar 2015 m. gimęs kūdikis buvo gyvas, nėra galimybių nustatyti. Moters veika kvalifikuota kaip pasikėsinimas nužudyti.

Teismas praneša, kad skirdamas bausmę kaltinamajai teismas atsižvelgė į tai, kad moters atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta, ji neteista ir nebausta administracine tvarka, augina šešis vaikus, tarp jų ir mažamečius, nusikaltimas padarytas pasikėsinimo stadijoje.

G. K. atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažinta tai, kad ji prisipažino kalta ir gailisi, o aiškinantis 2017 m. įvykius, prisipažino ir dėl 2015 m. padaryto nusikaltimo.