Trečiadienį, apie 15.45 val., 54-erių panevėžietis kreipėsi į policiją pastebėjęs, jog Katedros g., Nacionalinės mokėjimo agentūros Panevėžio skyriaus vidinio kiemo automobilių stovėjimo aikštelėje apgadinti penki šiai įstaigai priklausantys lengvieji automobiliai „Suzuki Jimny“. Keturiems automobiliams suskaldyti bagažinių dangčių stiklai, o dar vienam apgadinta viršutinė bagažinės dangčio dalis.

Vandalų nesustabdė nė tai, kad teritorija aptverta ir filmuojama. Padaryti nuostoliai dar tikslinami. Automobiliai buvo drausti.

Įtariamieji nustatinėjami.

Virtinė automobilių buvo sukapota ir Kalėdų naktį. Tąkart Kniaudiškių g. šitaip savo įtūžį išliejo girtas aštuoniolikmetis. Jam nustatytas 1,11 prom. girtumas. Vaikinas suniokojo 28 prie daugiabučio stovėjusius lengvuosius automobilius. Jiems išdaužyti stiklai, apgadinti langų rėmai, vienam automobiliui supjaustytos padangos. Vandalas jo kelyje pasitaikiusių automobilių nesirinko: langus malė ir senam „VW Passat“, ir apynaujam BMW. Dauguma apgadintųjų automobilių priklausė pas panevėžiečius per šventes suvažiavusiems svečiams.

Už viešosios tvarkos pažeidimą automobilių niokotojams gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas ar net laisvės atėmimas iki dvejų metų. Jiems taip pat teks atlyginti automobilių savininkams padarytą žalą.