Daiva Baltrūnienė, pasakodama apie savaitgalį, kuomet buvo uždaryta į areštinę, prisiminė ir kitus įvykius. Moteris teigė, kad nuo pat vyro sulaikymo pradžios patiria nuolatinį stresą.

Namo kiemas – stovėjimo aikštelė

Dingusio baikerio A. Kilkaus buvo ilgai ieškoma Trakų rajone esančiose apylinkėse. Susirinkę istorijai neabejingi žmonės, dingusiojo draugai, šeima bei spec. tarnybos šukavo miškus, tikrino vandens telkinius – ieškojo jo. Taip pat DELFI yra žinoma, kad pareigūnai kasinėjo ir Velnio duobę, tačiau nelaimėlis nebuvo surastas.

Sulaikyto įtariamojo žmona teigia, kad ji ir vaikai tuo metu patyrė didelį stresą, kadangi pareigūnai jos kiemą pavertė savo automobilių stovėjimo aikštele.

D. Baltūnienė teigia, kad jos kiemas buvo vis užstatomas specialiųjų tarnybų mašinomis. Pasak moters, jos anyta, kaip įrodymą, turi nuotraukas savo mobiliajame telefone.

„Įsivaizduokit, mes grįžtam su vaikais namo iš Vilniaus, o visas kiemas pristatytas mašinų. Mano kiemas. Anyta gali patvirtinti. Vaikai klausė, kas čia, aš sakiau, kad vyksta orientacinio varžybos. O ką pasakysi.

Mes ir pečių pasikūrėm, ir valgyt pasidarėm, nemažai laiko praėjo. Įvažiavo dar viena mašina į kiemą. Išlipo iš automobilio pareigūnai ir nuėjo į mūsų didžiąją pavėsinę. Aš nuėjau ir pasakiau „laba diena, ką jūs čia veikiate?“. Man buvo atsakyta „mes čia dirbame“. Ant staliuko stovėjo kavos termosas. Aš labai gražiai paprašiau visas mašinas išsivaryti iš kiemo, kad netraumuotų vaikų, kadangi jie žiūri pro langą ir mato, vis teiraujasi „kas čia vyksta?“ - pasakojo pašnekovė.

D. Baltrūnienė teigė, kad po prašymo ji sulaukė pareigūno moralo, kad ji juos gąsdina vaikais. Pasak moters, ji neturėjo tokios minties, tiesiog norėjo, kad išvažiuotų, nes nemokėjo vaikams paaiškinti, kas vyksta.

DELFI susisiekė su policijos pareigūnais, prašė jų pakomentuoti D. Baltrūnienės papasakotą istoriją, tačiau jie atsisakė tai daryti.

Nedraudė vežioti daiktų

Moteris pasakojo, kad praėjusį savaitgalį, kai buvo sulaikyta, ją nuvežė susitikti su tyrėja į apklausą. Susitikime D. Baltrūnienė buvo paklausta apie vyro liemenę, kurios, nuo tyrimo pradžios praėjus dviem mėnesiams, staiga pasigedo pareigūnai. Moteris sakė net nesupratusi, kad yra manoma, jog ji ją slėpė.

Moteris teigė, jog iš savo namų liemenę nuvežė į Vilnių, į anytos namus, nes galvojo, kad jos vyrą paleis. Pasak L. Baltrūno žmonos, ji būtų su ja pasitikusi sutuoktinį, nes baikeriams jų liemenės su klubo simbolika yra labai svarbios.

A. Kilkaus nužudymu įtariamo L. Baltrūno žmona sakė, kad po pirmos kratos pareigūnai nedraudė jai liesti savo daiktų, perkelti juos iš vienos vietos į kitą.

Paaiškėjo, kad ieškotas įkaltis buvo pastebėtas jau pirmos kratos metu. Pareigūnai liemenę lietė, apžiūrinėjo, bet neėmė.

D. Baltrūnienės advokatas Paulius Jablonskas nurodė, jog teismo nutartyje yra parašyta, kad pareigūnai gali daryti kratas moters namuose mėnesį laiko, tai yra iki lapkričio 14 d., tačiau tuo laikotarpiu liemenės nebuvo ieškota.

Po dviejų mėnesių įkaltį paėmę iš L. Baltrūno motinos namų pareigūnai nusprendė, kad reikia padaryti dar vieną kratą. Gavus teismo nutartį buvo nuvykta į suimtojo namus. Šį kartą pareigūnai paėmė daug įvairiausių daiktų.

Kaltinimai bendrininkavimu

Įtariamųjų advokatai DELFI sakė, kad D. Baltrūnienei yra pareikšti kaltinimai bendrininkavimu nužudant ir įkalčio (liemenės) slėpimu. Pasak jų, pareigūnai suimtojo žmoną sieja su ketvirtuoju įtariamuoju – Kazimieru Jaku. Jie teigia, kad moteris savo vyro liemenę padavė K. Jakui tam, kad jis ją paslėptų. Tačiau yra žinoma, kad įkaltis buvo rastas L. Baltrūno mamos namuose.

L. Baltrūno žmona teigia negalinti pasakyti, ar jos vyras tą lemtingą A. Kilkaus dingimo dieną buvo apsirengęs savo baikerio liemenę.

„Aš neatsimenu, tikrai“, - sakė pašnekovė.

Girdėjo savo vyrą

Moteris pasakojo, kad areštinėje girdėjo savo vyrą, kaip jis šnekėjo ir kaip jis praėjo pro jos kamerą. Specifinis ėjimo su protezu garsas skambėjo areštinėje.

„Būdama kameroje aš girdėjau, kaip buvo išvestas mano vyras. Jo balso negalėčiau supainioti su niekuo. Tai yra toks skardus kariškas Lauryno balsas: „Jau galiu eiti?“ - pasakojo pašnekovė.

DELFI primena, kad mįslingai dingusio A. Kilkaus policijos pareigūnai ieško jau nuo spalio 15 d.

Netikėtai pakrypus bylos eigai ją perėmė Vilniaus apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba, ji paskelbė, kad tyčiniu nužudymu yra įtariamas baikerių klubo „Vorai“ prezidentas Laurynas Baltrūnas.

Po dviejų mėnesių sulaikytojo tylos pareigūnai ėmėsi iniciatyvos, surado L. Baltrūno liemenę ir kitus neįvardytus daiktus. Jų slėpimu buvo apkaltinta vyro sutuoktinė Daiva Baltrūnienė. Ji buvo sulaikyta praėjusio penktadienio vakarą, tą patį savaitgalį moteris paleista iš areštinės.

Įtariamųjų advokatai DELFI buvo pranešę, kad L. Baltrūnas girdėjo areštinėje savo žmonos verksmą, tačiau Vilniaus apskrities policijos viršininkas tokį dalyką neigia.

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje Saulius Gagas teisinosi, kad nebuvo gauta jokių nusiskundimų ir nebuvo girdima jokių verksmų. Pareigūnas mano, kad tai – advokatų gynybos taktika.

Taip pat kaltinimai buvo pareikšti ir dar vienam žmogui – Dariui Matusevičiui. Jis daugybę metų palaikė itin draugiškus ryšius su pagrindiniu įtariamuoju L. Baltrūnu.

D. Matusevičius, kaip ir L. Baltrūnas, priklauso baikerių klubui „Vorai“ ir taip pat gyvena Trakų rajone.

Per apklausas jis pareigūnams prisipažino, esą L. Baltrūnas jo prašė sunaikinti A. Kilkui priklausantį motociklą „Harley Davidson“, kuriuo jis buvo atvykęs susitikti su „Vorų“ prezidentu.

Policija informavo, kad šioje byloje įtarimai pareikšti jau 4 asmenims.