Vilniaus apskrities vyriausiame policijos komisariate surengtoje spaudos konferencijoje buvo paskelbtas policijos pasiaiškinimas.

Saulius Gagas nedaugžodžiavo, tik gynėsi, kad baikerio dingimo istorijoje pareigūnai elgėsi tinkamai.

Skandalą sukėlęs pareigūnų darbas sulaikant L. Baltrūno žmoną šokiravo visus. Tik po dviejų mėnesių pradėję ieškoti liemenės jie mažamečių vaikų akivaizdoje sulaikė Daiva Baltrūnienę.

Jie gruodžio 15 d. moterį uždarė į areštinę, į kurią buvo atvežtas ir jos vyras L. Baltrūnas. Pareigūnas to neneigė, jis patvirtino, kad tuo pačiu metu sutuoktiniai buvo toje pačioje areštinėje. Tačiau nebuvo pakomentuota, kodėl taip buvo elgiamasi.

Įtariamųjų advokatai DELFI buvo pranešę, kad sulaikytasis girdėjo areštinėje savo žmonos verksmą, tačiau Vilniaus apskrities policijos viršininkas tokį dalyką neigia. Jis paminėjo, kad nebuvo gauta jokių nusiskundimų ir nebuvo girdimi jokie verksmai. Pareigūnas mano, kad tai advokatų gynybos taktika.

„Advokatų viešai reiškiama nuomonė ir pastebėjimai atliekamame tyrime yra vertinami kaip gynybos taktika. Pareigūnai neturi jokių duomenų, kad buvo gauti nusiskundimai iš sulaikytosios ar jos gynėjo“, - teigė S. Gagas.

L. Baltrūno žmona, pasak pareigūno, buvo sulaikyta tik po dviejų mėnesių, nes buvo vykdomas tiriamos bylos planą. Jiems taip atrodė geriausiai ir tikslingiausiai. Moteris buvo sulaikyta būtent penktadienio vakarą, nes taip buvo susitarta su prokuratūra.

Pareigūnas teigia, kad yra dedamos visos pareigūnų pastangos ir šiuo metu įtarimai pareikšti 4 asmenims. Jie yra sistemingai apklausinėjami, tačiau daugiau komentuoti S. Gagas atsisakė.

DELFI primena, kad mįslingai dingusio A. Kilkaus policijos pareigūnai ieško jau nuo spalio 15 d.

Netikėtai pakrypus bylos eigai ją perėmė Vilniaus apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba, kuri paskelbė, kad tyčiniu nužudymu yra įtariamas baikerių klubo „Vorai“ prezidentas Laurynas Baltrūnas.

Po dviejų mėnesių sulaikytojo tylos pareigūnai ėmėsi iniciatyvos, surado L. Baltrūno liemenę ir kitus neįvardintus daiktus. Jų slėpimu buvo apkaltinta vyro sutuoktinė Daiva Baltrūnienė.

Taip pat kaltinimai buvo pareikšti ir dar vienam žmogui – Dariui Matusevičiui. Jis daugybę metų palaikė itin draugiškus ryšius su pagrindiniu įtariamuoju L. Baltrūnu.

D. Matusevičius, kaip ir L. Baltrūnas, priklauso baikerių klubui „Vorai“ bei taip pat gyvena Trakų rajone. Per apklausas jis pareigūnams prisipažino, esą L. Baltrūnas jo prašė sunaikinti A. Kilkui priklausantį motociklą „Harley Davidson“, kuriuo jis buvo atvykęs susitikti su „Vorų“ prezidentu.