Jau rezonansine istorija tapusi byla darosi vis keistesnė. Praėjus daugiau nei dviems mėnesiams buvo pradėta sulaikytojo L. Baltrūno daiktų paieška. Vyro sutuoktinė buvo apkaltinta jų slėpimu, nors daiktai rasti net ne jos namuose.

L. Baltrūno liemenė ir kiti neatskleisti daiktai buvo laikomi sulaikytojo mamos namuose. Į namus, esančius Vilniuje, atvykę pareigūnai pareikalavo daiktų ir sulaikė įtariamojo sutuoktinę. Visą tyrimo laiką pareigūnams šių įkalčių nereikėjo, o dabar juos radus kilo didelis chaosas.

Advokatas Paulius Jablonskas DELFI sakė, kad visi pareigūnų ieškomi daiktai buvo paduoti vos paprašius. Nei L. Baltrūno žmona, nei mama nesipriešino ir tų daiktų neslėpė.

Pašnekovas moters sulaikymą vadina bereikalingu cirku. Anot jo, jei būtų pranešta, kad liemenė ir kiti papildomi daiktai yra ieškomi, tai jie būtų atiduoti ir viskas būtų sutvarkyta vos per pusvalandį.

D. Baltrūnienė buvo kelioms paroms sulaikyta penktadienio popietę, pateikus kaltinimus. Moters sulaikymui einant į pabaigą pareigūnai nusprendė jos nevežti į teismą svarstymui dėl griežtesnės kardomosios priemonės. Jai buvo liepta pasirašyti pasižadėjimą neišvykti, nors jos advokatas mano, kad tai buvo visai nereikalingas dalykas.

L. Baltrūno žmonos advokatas DELFI sakė, kad moteris dar nesupranta, kas čia vyksta.

„Aš manau, kad buvo persistengta be reikalo, ar čia norėta parodyti labai didelį darbą, nežinau. Mano supratimu, viską buvo galima padaryti paprasčiau, be jokių stresų“, - teigia P. Jablonskas.

Moters advokatas išreiškė savo nuomonę, kad kol teismo nuosprendžiu žmogus neapkaltintas, tai jis yra nekaltas. „Nekaltumo prezumpcija yra visur, tačiau ne pas mus“, - sakė pašnekovas.

DELFI nepavyko susisiekti su šios bylos prokuroru Ramūnu Šileika, todėl šiuo klausimu jo komentaro nėra.