Maža to, baikerių klubo vadovas prisipažįsta sulaukęs grasinimų – kriminalistai esą grasina, kad žiniasklaidai nutekins informaciją, jog jis nužudytojo baikerio A. Kilkaus „kūną sukapojo į gabalus, laikė šaldymo kameroje, o po to šia mėsa maitino savo vaikus“.

„Kokios psichikos turi būti taip kalbantis tyrėjas“, – pasipiktinimo neslėpė L. Baltrūnas.

Jis iki šiol nesutinka atsakinėti į tyrimą atliekančių pareigūnų klausimus, nes nusikaltimo, kuriuo įtariamas, esą nepadarė. Tačiau pareigūnai penktadienio popietę sulaikė jo žmoną Daivą Baltrūnienę ir dar vieną baikerių klubo „Vorai MC“ narį, kurie esą įtariami bendrininkavimu prisidedant prie A. Kilkaus galimo nužudymo.

Įtariamieji naktį praleido areštinėje, šeštadienį oficialiai jiems buvo pareikšti įtarimai, o sekmadienį galbūt bus kreipiamasi į teismą dėl įtariamųjų suėmimo – esą jie gali ne tik bėgti ar slėptis, bet ir sunaikinti tam tikrus įkalčius.

L. Baltrūno advokatas Saulius Juzukonis neslepia, kad dar ketvirtadienį, kai ikiteisminio tyrimo teisėja svarstė prokurorų prašymą pratęsti L. Baltrūnui suėmimo terminą, bylos medžiagoje nebuvo jokių duomenų apie galimą žmonos ir dar vieno baikerių klubo nario bendrininkavimą įvykdant nusikaltimą.

„Tai akivaizdus spaudimas – šiandien susitikau su Laurynu, jis prašė perduoti tokią žinią visai Lietuvai: po to, kai tave iš kalėjimo atveža į areštinę, o gretimoje kameroje uždaro raudančią žmoną, iš kurios atimti trys mažamečiai vaikai, prisiklausęs verksmo gali prisipažinti padaręs bet kokį nusikaltimą – net ir tai, kad esu nužudęs JAV prezidentą Kenedį“, – DELFI sakė advokatas.

Anot jo, L. Baltrūnas buvo uždarytas į kamerą, už kurio sienos arba visai netoliese buvo įkalinta jo sutuoktinė. Ji esą visą naktį verkė.

„Jai pareikšti įtarimai dėl to, kad ji slėpė nusikaltimo įrankius, kurie yra neįvardijami, ir liemenę, – sakė advokatas. – Ne bet kokią liemenę, o savo vyro, kuri visą laiką kabojo Lauryno motinos namuose. Per tuos du mėnesius, kai Laurynas yra uždarytas, pareigūnai nė karto nepaklausė apie šią liemenę, o dabar teigia, kad ją slėpė. Ji visada kabojo motinos namuose ir niekam jos nereikėjo“.

Dėl šios liemenės slėpimo įtarimai pareikšti ir dar vienam „Vorai MC“ klubo nariui. Kadangi jo vaidmuo antraeilis, DELFI žinomi duomenys apie jį kol kas neskelbtini – šeštadienį jo namuose Trakų rajone taip pat buvo atliktos kratos, kurių metu ieškota svarbių nusikaltimo įkalčių. Ar rasta, tyrėjai nesako, nes nenori pakenkti tyrimui.

Be to, šeštadienį buvo apžiūrėtas šio įtariamojo motociklas.

„Pareigūnai daro didelį spaudimą – kai neturi jokių įkalčių, jie pereina prie šeimos ir grasina, kad atims motinystės teises, o vaikus uždarys į vaikų globos namus“, – sakė S. Juzukonis.

Jis neslėpė, kad tyrimą atliekantys Vilniaus apskrities policijos pareigūnai ne kartą su L. Baltrūnu kalbėjosi neoficialiai ir siūlė prisipažinti dėl nusikaltimo – A. Kilkaus nužudymo. „Aš asmeniškai manau, kad A. Kilkus yra gyvas“, – pabrėžė advokatas.

Kokiu būdu ir kokioje vietoje buvo nužudytas Kumpio pravardę turėjęs A. Kilkus, pareigūnai kol kas nežino, nes įtarimuose L. Baltrūnui nėra nurodytos konkrečios nusikaltimo aplinkybės. Pagrindiniu įtariamuoju pareigūnai iki šiol laiko L. Baltrūną, tačiau jis nuo pat sulaikymo tyrėjams neduoda parodymų ir atsisako atsakyti į bet kokius klausimus.

Įtarimus dėl galimo padėjimo pareigūnai prieš tris savaites pareiškė ir dar vienam baikerių klubo „Vorai MC“ nariui Dariui Matusevičiui. Per apklausas jis pareigūnams prisipažino, kad esą L. Baltrūnas jo prašė sunaikinti A. Kilkui priklausantį motociklą „Harley Davidson“, kuriuo jis buvo atvykęs susitikti su „Vorų“ prezidentu.

Kodėl brangiai kainuojančio motociklo vyras nesunaikino, o paliko miške Varėnos rajone, neaišku. Įtariamasis taip pat nepateikė jokios informacijos apie vietą, kurioje galėtų būti A. Kilkus. L. Baltrūno padėjėju laikomas baikeris yra nesuimtas, jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos ribų be pareigūnų žinios.

Baikeris A. Kilkus be žinios dingo spalio 15 d., apie 17 val. Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu. Žinoma, kad baikeris tądien telefonu kalbėjosi su L. Baltrūnu ir yra užfiksuota, jog šis nuvyko į Trakus, kur jie susitiko. Kas buvo vėliau, neaišku.

A. Kilkui priklausantis mobiliojo ryšio telefonas buvo rastas nuošalioje vietoje Vilniuje, o motociklas – Varėnos rajone. Tyrimą atliekantys pareigūnai ne kartą šukavo miškingas vietoves prie Trakų bei Aukštadvario, kur iki suėmimo gyveno L. Baltrūnas, tačiau jokių svarbių įkalčių nebuvo rasta.