Lapkričio 9 d. apie 15.30 val. gausios sostinės policijos pajėgos buvo nukreiptos į J. Jasinskio g. rajoną, kur bute buvo sumušta garbaus amžiaus moteris ir iš jos pagrobti pinigai. Patruliai pagal nurodytus įtariamojo požymius dirbo „karštais pėdsakais“, tačiau tąkart įtariamojo sulaikyti nepavyko.

Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai greitai išsiaiškino, kad nukentėjusiajai, 86 metų amžiaus vilnietei, į laidinį telefoną paskambino telefoniniai sukčiai ir, pagal sukurtą istoriją dėl namuose laikomų neva padirbtų pinigų, kuriuos reikia patikrinti, pasiprašė įleidžiami į butą. Patikli senolė įsileido jaunuolį, kuris prisistatė policijos pareigūnu. Nusikaltėlis, lengvai patekęs į butą ir pamatęs ant stalo gulinčią krūvelę pinigų, ilgai negalvojo, kaip veikti toliau – jis užpuolė senolę, ją sumušė, sulaužė rankos pirštą ir, pagrobęs daugiau nei 1 300 eurų, pasišalino.

Kadangi nusikaltimas įvyko centre, kur įrengta ne viena vaizdo stebėjimo kamera, tyrėjams beliko tik susirinkti visą informaciją ir ją išanalizuoti. Tokiu būdu buvo nustatytas asmuo, padaręs šį nusikaltimą, o vėliau buvo nustatyta ir jo asmenybė. Tai ‒ dvidešimtmetis vilnietis, ankščiau teistas už plėšimus, vagystes ir sukčiavimus.

Šis jaunuolis, vengdamas sulaikymo, slapstėsi, tačiau neilgai. Gruodžio 14 d. Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai surengė tikslinę pasalą prie prekybos centro Gedimino pr. Apie 16 val. įtariamasis, vos pasirodęs nurodytoje vietoje, buvo žaibiškai sulaikytas ir vėliau uždarytas į areštinę.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis jaunuolis yra padaręs ir daugiau panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų, todėl piliečių, nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą tel. 8 700 6 5373 arba (8 5) 271 6133.