Spalio 17 d. Kauno apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR baudžiamojo kodekso 228 str. 2 dalį dėl Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūno galimo piktnaudžiavimo.

Tyrimą atliekantys Alytaus apskrities VPK Imuniteto skyriaus pareigūnai užfiksavo, kad Veiklos skyriaus tyrėjas, naudodamasis tarnybine padėtimi, už piniginį atlygį sistemingai parduoda teisės pažeidimus darantiems asmenims Alytaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui priklausančią tarnybinę, neviešo pobūdžio, informaciją.

Atliekant šį tyrimą, spalio 30-ąją, apie 17.50 val., Alytuje pareigūnas buvo sulaikytas. Sulaikymo metu surasta tarnybinė informacija, kurią tyrėjas pardavė tyrime dalyvavusiam asmeniui už 400 eurų. Sulaikomas pareigūnas bėgo iš įvykio vietos, bandė atsikratyti įkalčiais (pinigais, telefonais). Tačiau pasprukti nepavyko, netoli įvykio vietos jį sulaikė Imuniteto skyriaus pareigūnai, praneša Alytaus apskrities policija.

Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę, jam pareikštas įtarimas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, už tai gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Piktnaudžiavimu įtariamo 26-erių metų pareigūno stažas 7 metai 2 mėnesiai 1 diena. Nuobaudų neturėjo, skatintas padėka.