Pastaraisiais mėnesiais įvairiose Vilniaus ligoninėse padaugėjo vagysčių. Iš palatų buvo vagiamos ligonių rankinės, piniginės, mobiliojo ryšio telefonai. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atliko išsamią šių vagysčių aplinkybių, sistemingumo ir kt. analizę.

Buvo nustatyti ankščiau darę tokius nusikaltimus asmenys. Kriminalistai pastebėjo, kad keletas jų šiuo metu iš pataisos namų jau yra išėję į laisvę. Siekdami užkardyti šias vagystes ir išaiškinti jau padarytas, pareigūnai ėmėsi aktyvių tyrimo ir paieškos veiksmų. Gruodžio 14 d., apie 14.40 val., neuniformuoti Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje (Šiltnamių g. 29), prie tarnybinio išėjimo, pastebėjo ir sulaikė pasišalinti iš patalpų skubėjusį asmenį. Sulaikytasis pareigūnams jau buvo žinomas iš ankščiau kaip asmuo, vykdantis nusikaltimus gydymo įstaigose, praneša sostinės policija.

Šis 42 metų vilnietis tik prieš keletą mėnesių buvo išleistas iš pataisos namų, kur atliko laisvės atėmimo bausmę už panašaus pobūdžio vagystes. Sulaikytojo striukės vidinėje kišenėje buvo rasta moteriška piniginė su bankų mokėjimo kortelėmis, asmens dokumentais ir pinigais. Pareigūnams beliko tik apžiūrėti vagystės vietą – ligoninės palatą ir priimti pareiškimą iš 69 metų amžiaus nukentėjusiosios. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Pareigūnai jau turi duomenų, kad šis asmuo padarė ne mažiau dešimties vagysčių įvairiose Vilniaus ligoninėse. Nukentėjusių nuo vagysčių sostinės ligoninėse stacionaraus gydymo metu, mačiusį jį ligoninėse ar turinčių kitos informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašome kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą tel.: (8 5) 271 6053 arba (8 5) 271 6132.