Įtariamajam V. T. Kauno apylinkės teismas suėmimą buvo paskyręs dar gruodžio 5-osios nutartimi, vykdant šio asmens paiešką bei turint duomenų, kad jis po nusikaltimo padarymo išvyko iš Lietuvos ir šios nutarties pagrindu buvo išduotas Europos arešto orderis, pagal kurį įtariamasis V. T. buvo operatyviai suimtas Belgijos Karalystėje ir ketvirtadienį vakare atskraidintas į Lietuvą.

Kauno apygardos Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Darius Jakutis penktadienį teismo prašė palikti galioti įtariamajam V. T. paskirtą suėmimą ir nustatyti suėmimo terminą trims mėnesiams. Teismas prokuroro prašymą patenkino.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys rodo, kad įtariamasis V. T., kuris yra tolimųjų reisų vairuotojas, būdamas N. Chlebajevo vairuojamo vilkiko kabinoje, automobilių stovėjimo aikštelėje, kilus tarpusavio konfliktui, galimai vieną kartą dūrė peiliu jam į krūtinę, šis mirė vietoje.

Įtariamasis, kuris po to išvyko iš Lietuvos, Kauno pareigūnams operatyviai bendradarbiaujant su Belgijos Karalystės pareigūnais, suimtas tą pačią dieną, kuomet buvo išduotas Europos arešto orderis.

Apklausos metu įtariamasis neneigė įvykio laikotarpiu bendravęs ir laiką leidęs su nužudytuoju, tačiau neprisipažįsta žudęs.

Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas nuo 7 iki 15 metų.

Lapkričio 26 d. į Lietuvą atvyko du vairuotojai iš Kirgizijos. Vienas turėjo vykti į Klaipėdą, kitas į Belgiją. Gruodžio 1 d. į policiją kreipėsi vienas iš Kirgizijos piliečių, kuris pranešė, kad dingo jo tėvynainis. Vyras atvyko į policiją ir parašė pareiškimą. Kaip paaiškėjo, jis ir yra įtariamasis. Siekdamas suklaidinti tyrimą, vyras bandė sumėtyti pėdsakus“, – anksčiau DELFI sakė D. Žukauskas.

Gruodžio 3 d. Kėdainių r., Josvainių miestelyje, buvo rastas dingęs vilkikas bei jo vairuotojas N. Chlebajevas su durtine žaizda kūne. Nustačius, jog įtariamasis yra užsienyje, gruodžio 5 d. buvo išduotas Europos arešto orderis.

Intensyvaus pareigūnų darbo ir bendradarbiavimo su kitomis institucijomis dėka, tą pačią dieną įtariamasis buvo sulaikytas Belgijos karalystės teisėsaugos pareigūnų. Taip pat nedelsiant bvuo pradėtos šio vyro perdavimo procedūros Lietuvos Respublikai.

Tolimųjų reisų vairuotojas iš Kirgizijos dingo lapkričio 28 dieną, važiuodamas keliu Kaunas–Klaipėda.

„Atvykę pareigūnai rado nulaužtas vilkiko degalų kuro spynas. Ekspertams apžiūrėjus lavoną, rasta durtinė žaizda. Buvo dirbama visą naktį. Tyrimui vadovaujančiam prokurorui užteko duomenų, kad būtų nustatytas įtariamasis“, – anksčiau DELFI teigė prokuroras D. Valkavičius.