Moteris, gimusi 1972 m., įtariama pataisos namuose kalinčių nuteistųjų prašymu organizavusi heroino patekimą į įkalinimo įstaigą. Šiai moteriai išradingumo tikrai netrūko.

Tyrimo metu nustatyta, jog narkotikus ji itin sumaniai slėpdavo įvairiuose rūbuose, knygose ir, padedant bendrininkams, išsiųsdavo kaliniams.

„Narkotines medžiagas stengiamasi slėpti įvairiausiais būdais. Bandant narkotikus perduoti nedideliais kiekiais, jie įsiuvami į rūbus, slepiami džemperių raišteliuose. Šiuo atveju buvo rasta narkotinės medžiagos, kuri buvo išlieta ir į žurnalo puslapius“, - pasakoja Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai.

Bet šios siuntos nuteistųjų taip ir nepasiekdavo – pareigūnai jas sulaikydavo. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kaunietė ne tik siuntė narkotines medžiagas nuteistiesiems, bet ir pardavinėjo jas laisvėje esantiems narkomanams, iš kurių du su kvaišalais buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Santakos policijos komisariato pareigūnai nustatė, jog moteris galimai keturis kartus įvykdė tą pačią nusikalstamą veiką – neteisėtai disponavo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Dėl tokios pačios nusikalstamos veikos padarymo įtarimai pareikšti ir vyrui, gimusiam 1979 m. Įtariama, kad jis Kauno mieste prekiavo heroinu, praneša Kauno policija.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.