Apie 17 val. policija gavo pranešimą apie įtartinai važiuojantį automobilį BMW - mašina vingiavo Naujosios Vilnios gatvėmis. Netrukus jį Dūmų g. pastebėjo patruliavę 4 policijos komisariato pareigūnai. BMW vairuotojas reikalavimui sustoti nepakluso.

Policininkai nusivijo BMW, kuris nulėkė Pergalės gatve. Bėglys ir persekiotojai pasiekė Grigaičius. Gaudynių metu bėglys neleido pareigūnams jo aplenkti, kėlė pavojų kitiems eismo dalyviams išvažiuodamas į priešingos krypties eismo juostą bei kelis kartus kliudė policijos tarnybinį automobilį „Nissan NV200“.

Grigaičiuose, Pergalės g., bėglys pro uždarytus vartus įvažiavo į privataus namo kiemą (sudaužydamas BMW priekį), iššoko iš mašinos ir įbėgo į namą. Policininkai įbėgo iš paskos.

Čia pareigūnai pričiupo bėglį, tačiau šis labai aršiai pasipriešino. Kažkokiu aštriu daiktu perpjovė vienam iš policininkų delną. Nukentėjo ir antras pareigūnas. Tačiau itin agresyvų vyrą (gim. 1987 m.) pareigūnai sutramdė (buvo panaudotos dujos) ir sulaikė.

Sulaikytasis išvežtas į komisariatą. Ten pat išvežta ir name buvusi moteris, jai surašytas protokolas. Ketvirtadienio vakarą pareigūnai nedetalizavo, ko prisidirbo moteris. Paklausti, ar ji priešinosi gindama bėglį, pareigūnai atsakė: „Panašiai“.

Abu nukentėję policininkai išvežti į ligoninę. Pirminėmis žiniomis, vienas ten nuvežtas apžiūrai dėl galvos sumušimo ir kaklo raiščių patempimo, kitam buvo siuvamas perpjautas delnas.

BMW ilgai apžiūrinėjo ekspertas.

Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Stravinskas DELFI sakė, jog bėglys bandė slėptis ne pirmame pasitaikiusiame name: „Jam žinomas tas namas“. Šis vyras policijai gerai žinomas dėl savo ankstesnių nusikaltimų.

Sulaikytasis atsisakė tikrintis girtumą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijai. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Ant sudaužyto BMW numerio rėmelio puikuojasi užrašas rusų kalba: „Nežadink manyje žvėries!“.