Gruodžio 13-osios naktį pareigūnai suorganizavo pasalą tabore. Stebint aplinką, į vieną iš nelegalių pastatų ėmė rinktis policijai žinomi narkomanai. Pareigūnams kilo įtarimas, kad ten yra platinamos narkotinės medžiagos. Įtarimus patvirtino ir pro langą gerai matomas vaizdas ‒ čigonė (gimusi 1970 m.) virtuvėje ant stalo svėrė bei fasavo miltelius, įtariama, narkotines medžiagas.

Pareigūnams operatyviai patekus į namą, moteris, nors ir supratusi, kad įkliuvo, dar bandė sunaikinti įrodymus ir miltelius išbėrė į kibirą su vandeniu. Tačiau jos pastangos buvo bergždžios, nes į pagalbą atskubėjęs kriminalistinių tyrimų ekspertas surinko miltelių likučius ne tik nuo stalo, bet ir iš kibiro.

Supratusi beviltišką padėtį, moteris patvirtino, kad tai ‒ narkotinės medžiagos. Ji parodė ir slaptavietę, kurioje buvo paslėpta kita dalis narkotikų. Viso buvo paimta apie 20 g miltelių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Įtariamoji sulaikyta ir uždaryta į areštinę, praneša Vilniaus policija.

Moteris policijai gerai žinoma. Šiemet ji išėjo iš įkalinimo įstaigos, kur atliko bausmę už analogišką nusikaltimą. Tik išėjusi į laisvę, ji vėl įkliuvo su nemažu kiekiu narkotinių medžiagų, tačiau tąkart apsiribota švelnesne kardomąja priemone, moteris buvo paleista.

Lapkričio pabaigoje šios moters pilnametė dukra taip pat įkliuvo su narkotikais. Jai pradėtas ikiteisminis tyrimas bei skirta kardomoji priemonė ‒ intensyvi priežiūra ‒ uždėta elektroninė apykojė.