Kaip DELFI pasakojo Utenos apskrities policijos viršininkas Vytautas Vaiškūnas, naktį iš pirmadienio į antradienį Utenoje buvo pavogtas automobilis „Audi“. Savininkas savo mašinos pasigedo apie 4 val.

Kiek po 12 val. pavogtą automobilį Utenos rajone pastebėjo policijos patruliai. Vairuotojas reikalavimui sustoti nepakluso ir spruko. Prasidėjo gaudynės.

Vieni patruliai vijosi bėglį, kiti žaibiškai užblokavo kelią artėjančiam įtariamajam - skersai kelio pastatė sustabdytą didelį sunkvežimį. Tačiau bėglys, priekyje pamatęs policiją ir kelią užtvėrusį sunkvežimį, pasuko į aplinkkelį. Netrukus jis įvažiavo į Uteną.

J. Basanavičiaus g., prie turgaus, „Audi“ trenkėsi į kelio ženklo stulpą. Bėglys buvo iškart sučiuptas jį persekiojusių pareigūnų. Sulaikytasis - Utenos r. gyventojas.

Beje, persekiojimo metu į avariją pateko ir policijos automobilis. Netoli Utenos tarnybinis mikroautobusas VW nuvažiavo nuo kelio ir pakibo ant laiptų, įrengtų ant nedidelio šlaito. V. Vaiškūnas informavo, kad pareigūnai nenukentėjo, mašina nesugadinta, policininkai ją nuo laiptų patraukė savo jėgomis.

Dėkojame DELFI skaitytojui už vaizdo medžiagą.