Šįkart sukčiai taip pat veikė „geru, laiko patikrintu“ metodu - į laidinį telefoną paskambino Šakių r. sav. Panovių kaimo gyventojai (g. 1955 m.) ir daktaru prisistatęs vyras jai pranešė, kad jos sūnus nustūmė nuo laiptų mergaitę, kuriai lūžo kairysis kaukolės pamatas. Kad nepraneštų policijai, reikalingi 7000 eurų.

Į šiuos namus sukčiai skambina ne pirmą kartą, jų gyventojai niekada į kalbas nesileisdavo. Tačiau, pabodus tokiems skambučiams, šįkart nusprendė elgtis kitaip. Kol moteris kalbėjosi su „daktaru“, jos vyras mobiliuoju telefonu skambino 112 ir sūnui, kuris patikino, jog jokios nelaimės nėra nutikę, praneša Marijampolės apskrities policija.

Tuo tarpu moteris, tempdama laiką ir laukdama policijos, derėjosi su „daktaru“, sakė, jog 7 tūkstančių neturi, bet 2500 eurų surinktų. Sukčiai taip pat buvo linkę tęsti laiką, kad spėtų atsiųsti „kojas“. Moteris kantriai, paprašyta „daktaro“, į telefono ragelį diktavo banknotų numerius. Netrukus atvyko ir pareigūnai (automobilį pastatė nuošalioje, nepastebimoje vietoje, ir dabar jau sukčių laukė visi kartu).

Moteriai dar bediktuojant banknotų numerius, į namus atėjo nepažįstamas vyras pasiimti pinigų. Čia pat policija jį sulaikė.

Paaiškėjo, kad automobiliu „Opel Sintra“ (1998 m.) atvažiavo net keturi Jurbarko r. Vertimų kaimo gyventojai – du vyrai (vienas gimęs 1970 m., kitas - 1974 m., šis asmuo ne kartą teistas už vagystes, sukčiavimus ir nužudymą) bei dvi merginos. Abu vyrai sulaikyti, merginos apklaustos. Automobilis taip pat sulaikytas.