Ėjo vienas

Panevėžio policija patvirtino, kad 17-etis namų link keliavo vienas. Neatskleidžiama, iš kur vaikinas ėjo, tačiau šiuo atveju svarbiausia, kad daugiabučių kiemais jaunuolis ėjo vienas.

Vietos gyventojai įtaria, kad būtent ši detalė yra labai svarbi. Net keli S. Dariaus ir S. Girėno gatvės gyventojai DELFI tvirtino, kad jiems nerimą jau kurį laiką kėlė ne itin geros reputacijos baro kaimynystė. Gyventojų teigimu, būtent čia mėgsta rinktis narkomanai.

Gyventojai įsitikinę, kad būtent šie neprognozuojami asmenys prisikabino prie vaikino.

Matė konfliktą

Policija neatskleidžia, kiek buvo užpuolikų. Nerastas ir nusikaltimo ginklas. Vaikinas rastas kraujo klane apie 21.10 val.

DELFI įvykio vietoje sutiko S. Dariaus ir S. Girėno gatvės gyventoją Gintą. Jis teigia, kad su draugu sekmadienio vakarą ėjo į netoliese esančią parduotuvę nusipirkti alaus. Grįždami vyrai dar kurį laiką šnekučiavosi prie laiptinių, aptarinėjo sekmadienio LKL rungtynes, kalbėjo apie apie „Lietuvos ryto“ pergalę prieš „Žalgirį“. Tada vyrai išgirdo triukšmą.

„Girdėjau, kad kažkas pradėjo kalbėti pakeltu balsu. Vėliau balsai vis stiprėjo ir prasidėjo bruzdesys“, - prisimena Gintas.

Vyrai stovėjo už maždaug 100-110 metrų nuo žudynių vietos, tad tamsoje įžvelgti įvykius buvo sudėtinga.

„Mačiau šmėžuojančius šešėlius. Manau, kad jų buvo nuo 5 iki 7, tačiau sunku spręsti. Girdėjosi kelių žmonių pakelti balsai. Manau, kad vaikiną pamatė einantį vieną ir prisikabino“, - įvykio aplinkybės spėjo Gintas.

Šiandien stovėdamas prie kruvinos gatvės vyras gana sunkiai renka žodžius.

„Galvoju, kodėl aš vakar nenuėjau pasidomėti, kas ten vyksta. Galbūt būtų pavykę išvengti žūties. Pabijojau? Oi ne, aš ne vienerius metus tarnavęs kariuomenėje, buvęs ne vienoje misijoje, tad tikrai nebijojau“, - kalbėjo Gintas.

DELFI žurnalistas pasiūlė vyrui kuo skubiau kreiptis į policiją ir suteikti visą turimą informaciją apie įvykį – pareigūnai tikina, kad šiuo metu svarbi ir menkiausia detalė. Gintas nesutinka nusifotografuoti, tačiau kaip įrodymą, kad sako tiesą, sutinka parodyti savo asmens dokumentus.

„Nenoriu viešumo“, - tarsteli Gintas.

Vyras teigia, kad jo matytas konfliktas vis labiau įsibėgėjo, o kaimynai nusprendė skirstytis ir eiti namo.

„Su žmona žiūrėjome TV, kai išgirdome kaukiančias sirenas. Sulėkė greitosios, policija“, - pasakoja jau kitas netoliese žudynių vietos gyvenantis garbaus amžiaus vyras.

Medikai jau nieko negalėjo vaikinui padėti – 17-etis dėl durtinės žaizdos kaklo srityje mirė įvykio vietoje.

Vietos gyventojai įsitikinę, kad nusikaltėlių reikia pradėti ieškoti būtent nuo liūdnos reputacijos baro bei šalia esančios parduotuvės.

„Juk yra filmavimo kameros, kurios turėjo kažką nufilmuoti“, - svarsto gyventojai.

Policija tikina, kad šiuo atliekami intensyvūs veiksmai, metamos didelės pajėgos žudikams surasti.