Gruodžio 7-osios vakarą Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos veikimo teritorijoje, Kalvarijos sav., Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai-Marijampolė-Kaunas, buvo sulaikytas automobilis „Mercedes Benz C 200“, kuriuo važiavo trys asmenys, du jų ‒ Armėnijos Respublikos piliečiai.

Vėliau, gruodžio 8-osios naktį 3.15 val. Vilniuje buvo sulaikytas automobilis „Opel Astra“ ir juo važiavę du Lietuvos Respublikos piliečiai, praneša Vilniaus apskrities policija.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikaltimų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 str. 3 d., 260 str. 3 d.

Atlikus automobilio „Opel Astra“ kratą, atsarginiame rate buvo rasta ir paimta apie 0,5 kg narkotinės medžiagos ‒ kokaino, o atlikus sulaikytų asmenų apžiūras ir atlikus kratas jų automobiliuose bei gyvenamose vietose, rasta apie 1 g kanapių ir jų dalių bei apie 20 g kokaino.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trims sulaikytiesiems sankcionavo griežčiausios kardomosios priemonės ‒ suėmimo paskyrimą dviem mėnesiams. Manoma, kad sulaikytų asmenų gali būti daugiau.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir koordinuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.