Šiuo nusikaltimu taip pat yra įtariamas dar vienas asmuo – taip pat baikeris. Jis ne kartą buvo apklaustas kaip liudytojas, tačiau prieš savaitę jam buvo pareikšti įtarimai.

DELFI šaltinių žiniomis, antras įtariamasis yra Darius Matusevičius. Jis daugybę metų palaikė itin draugiškus ryšius su pagrindiniu įtariamuoju L. Baltrūnu.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Ramūnas Šileika DELFI sakė, kad šiuo metu jau tiriamas tyčinis nužudymas ir L. Baltrūnui pareikšti įtarimai ne dėl neteisėto laisvės atėmimo, o dėl tyčinio nužudymo.

„Kitam asmeniui pateikti įtarimai dėl padėjimo“, – sakė prokuroras.

Siekiant nepakenkti galimam tyrimui pareigūnai kol kas nėra linkę atskleisti daugiau detalių apie šią rezonansinę bylą. Tačiau žinoma, kad prieš daugiau kaip pusantro mėnesio dingusio A. Kilkaus kūnas iki šiol dar nesurastas, jau neabejojama, kad vyras yra nužudytas, o jo kūnas arba užkastas, arba paskandintas.

Pagrindiniu įtariamuoju pareigūnai iki šiol laiko L. Baltrūną, tačiau jis nuo pat sulaikymo tyrėjams neduoda parodymų ir atsisako atsakyti į bet kokius klausimus.

Laurynas Baltrūnas ir Darius Matusevičius
Tuo metu kitas įtariamasis D. Matusevičius, kaip ir L. Baltrūnas, priklauso baikerių klubui „Vorai“ bei taip pat gyvena Trakų rajone. Per apklausas jis pareigūnams prisipažino, kad esą L. Baltrūnas jo prašė sunaikinti A. Kilkui priklausantį motociklą „Harley Davidson“, kuriuo jis buvo atvykęs susitikti su „Vorų“ prezidentu.

Kodėl brangiai kainuojančio motociklo vyras nesunaikino, o paliko miške Varėnos rajone, neaišku. Įtariamasis taip pat nepateikė jokios informacijos apie vietą, kurioje galėtų būti A. Kilkus.

L. Baltrūno padėjėju laikomas baikeris yra nesuimtas, jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė.

Baikeris A. Kilkus be žinios dingo spalio 15 d., apie 17 val. Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu.

Žinoma, kad baikeris tądien telefonu kalbėjosi su L. Baltrūnu ir yra užfiksuota, jog šis nuvyko į Trakus, kur jie susitiko. Kas buvo vėliau, neaišku. A. Kilkui priklausantis mobiliojo ryšio telefonas buvo rastas nuošalioje vietoje Vilniuje, o motociklas – Varėnos rajone.

Tyrimą atliekantys pareigūnai ne kartą šukavo miškingas vietoves prie Trakų bei Aukštadvario, kur iki suėmimo gyveno L. Baltrūnas, tačiau jokių svarbių įkalčių nebuvo rasta.