Klaipėdos apygardos teismui „agurkinių“ bylą atvertus 2014 metų lapkritį, kaltinimai tuomet buvo pareikšti trylikai asmenų, tačiau vienam jų mirus šiuo metu teismo nuosprendžio laukia dvylika iš jų. Ketvirtadienį posėdžio metu teismas išklausė paskutiniuosius kaltinamųjų L. P., T. P., N. T., A. P., S. V. žodžius. Išteisinimo siekia ir su visais arba su didžiąja dalimi kaltinimų nesutinka dauguma šios bylos kaltinamųjų, praneša Klaipėdos apygardos teismas.

Paskutinis iš visų kalbėjusiųjų pasisakė ginkluoto nusikalstamo susivienijimo lyderiu įvardijamas Saulius Velečka. Jis tvirtino, kad nekūrė ir nevadovavo jokiam ginkluotam susivienijimui, kuo yra kaltinamas, neverbavo dalyvių, neskirstė vaidmenų ir nerengė jokių planų. Jo teigimu, šis kaltinimas yra paremtas fantazijomis ir melu, o gauja – gudriai dirbtinai sukurta prokuratūros. Pasisakydamas dėl kitų epizodų – plėšimo, nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti, taip pat dėl kokaino ir BMK gabenimo, jis taip pat prašė būti išteisintas.

Baigtą nagrinėti ginkluoto nusikalstamo susivienijimo – „agurkinių“ – bylą šiuo metu sudaro 153 tomai. Teismas tyrė ilgametę jo veiklą, nagrinėjo kaltinamiesiems inkriminuojamų nusikalstamų veikų epizodus, tarp kurių – neteisėtas disponavimas labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, kontrabanda, kurios keliai galimai peržengė Lietuvos sienas ir vedė į kelias Europos Sąjungos valstybes, taip pat į Ukrainą, Baltarusiją ir Rusiją.