„Lapkričio 26 d. į Lietuvą atvyko du vairuotojai iš Kirgizijos. Vienas turėjo vykti į Klaipėdą, kitas į Belgiją. Gruodžio 1 d. į policiją kreipėsi vienas iš Kirgizijos piliečių (gim. 1973 m.) ir pranešė, kad dingo jo tėvynainis. Vyras atvyko į policiją ir parašė pareiškimą. Kaip paaiškėjo šiandien, jis ir yra įtariamasis. Siekdamas suklaidinti tyrimą, vyras bandė sumėtyti pėdsakus“, – antradienį sakė D. Žukauskas.

„Atvykę pareigūnai rado nulaužtas vilkiko degalų bakų spynas. Ekspertams apžiūrėjus lavoną, rasta durtinė žaizda. Buvo dirbama visą naktį. Tyrimui vadovaujančiam prokurorui užteko duomenų, kad būtų nustatytas įtariamasis“, – teigė D. Valkavičius.

Teisėsaugos teigimu, kol kas įtariamasis nėra apklaustas, todėl nužudymo motyvai nežinomi.

„Šiandien išduotas Europos arešto orderis, jis perduotas Belgijos pareigūnams. Procesas vyksta sklandžiai, laukiame ekstradicijos į Lietuvą“, – antradienį sakė prokuroras.

„Ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai informacijos, kuri leistų daryti tvirtą prielaidą, kad pilietis, policijai pranešęs apie dingusį savo pažįstamą, galimai jį ir nužudė“, – sakė D. Žukauskas. Manoma, kad nužudymas galėjo būti įvykdytas Kaune.

Tolimųjų reisų vairuotojas iš Kirgizijos Nikolajus Chlebajevas (gim. 1953 m.) dingo lapkričio 28 dieną, važiuodamas keliu Kaunas–Klaipėda.

DELFI apie dingusįjį, jo artimųjų prašymu, pranešė sekmadienį. Netrukus policija gavo žinią, kad ieškomas vilkikas stovi aikštelėje Josvainiuose, Kėdainių r.

Gruodžio 3 d., apie 17.03 val., į nurodytą aikštelę atvykę pareigūnai rado ieškomą vilkiką „Mercedes Benz Actros“. Jo kabina buvo užrakinta. Policininkai išdaužė mašinos langą ir kabinoje rado N. Chlebajevo lavoną su durtine žaizda krūtinėje.

Nuo gruodžio 1 d. jis buvo ieškomas Kauno apskr. policijos kaip dingęs be žinios. Radus kūną, tyrimas perkvalifikuotas į nužudymą.