Lapkričio 21-osios vakarą, 21.29 val., gavus nepilnametės (gim. 2000 m.) pranešimą, kad Mažeikiuose, P. Vileišio ir Laisvės g., ją persekioja vyras, įvykio vietoje buvo sulaikytas ne tarnybos metu neuniformuotas neblaivus Mažeikių r. policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjas D. R. (gim. 1980 m.).

Po įvykio, policijos pareigūno D. R. atžvilgiu Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vidaus tyrimų grupėje buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas. Jo metu nustatyta, kad pagal bendruosius neblaivumo požymius būdamas neblaivus (blaivumą tikrintis atsisakė, o lapkričio 22-osios ryte nustatytas 0,78 prom. girtumas) pareigūnas viešoje vietoje neleido pro jį ėjusiai nepilnametei merginai praeitį pro šalį, ją persekiojo.

Kai buvo sulaikytas piliečio, atvykus policijos pareigūnams nevykdė jų teisėtų reikalavimų, vengė patalpinimo į laikino sulaikymo patalpą. Tokie pareigūno veiksmai neatitiko bendrųjų etikos principų ir pažeidė Etikos kodekso 4.6, 4.24, 4.28, 14.1, 14.3 ir 14.5 punktuose įtvirtintus principus ir nustatytus veikimo tam tikroje situacijoje standartus bei Valstybės tarnybos įstatymo 15 str. 1 ir 5 p., 25 str. 1 d. 2 p. nuostatas, praneša Telšių apskrities policija.

Lapkričio 30 d. Telšių apskrities policijos viršininko įsakymu, už pareigūno vardo pažeminimą, pareigūnas atleistas iš vidaus tarnybos.

Policijos pareigūnas vidaus tarnybos sistemoje dirbo 19 metų, per tarnybos laikotarpį skatintas 8 kartus, paskirtos 4 tarnybinės nuobaudos.