Europolas operacijoje dalyvaujančioms šalims teikė operatyvinę paramą iš koordinacinio centro Hagoje (Nyderlandai) bei neatidėliotiną pagalbą, užtikrino saugų pasikeitimą informacija, teikė analitinę paramą ir kriminalistinių tyrimų ekspertizes.

Operacija „Drakonas“ sudavė didžiulį smūgį organizuotam nusikalstamumui. Vykdytų priemonių metu buvo sulaikyta, suimta šimtai įtariamųjų, konfiskuoti dideli neteisėtai laikomų ir/ar gabenamų narkotikų kiekiai, išaiškinta daugybė nusikaltimų, dokumentų klastojimo atvejų, konfiskuoti ginklai, identifikuoti neteisėti imigrantai ir kt., praneša Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

Operacijos metu pagrindinis dėmesys buvo skirtas kovai su sukčiavimais, vykdomais visų tipų mokėjimo kortelėmis perkant skrydžių bilietus; kovai su augančiu nusikalstamumu „Darknet“ (Tamsiajame tinkle); kovai su neteisėta narkotinių medžiagų apyvarta, jų neteisėtu patekimu į šalį ir kontrabandine veikla; kovai su tokiomis nusikalstamumo sritimis kaip pagalbos neteisėtai imigruoti suteikimas ir prekyba žmonėmis, vykdomu slapta įvežant asmenis sunkvežimiais, krovininiais traukiniais ir konteineriais, kartu vykdant ir akcizu apmokestinamų prekių kontrabandą; kova su nelegalia prekyba šaunamaisiais ginklais.

Svarbiausios vykdytos priemonės: Pasaulinė oro uosto veiksmo diena; Patruliavimo elektroninėje erdvėje savaitė; Jungtinė veiksmo diena „Dunojus II“; Jungtinė veiksmo diena „Aeolos“; Jungtinė veiksmo diena „Dvilypis“; Didelio masto jungtinė veiksmo diena; Jungtinė veiksmo diena „Kalibras“.