Greitai atvykę iškviesti policijos patruliai mikroautobuso vairuotojui nustatė sunkų girtumą - 2,95 prom. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Girtam vairuotojui policiją iškvietęs pilietis pasakojo: „Norisi rėkti garsiai, kad nesėskit jūs prie vairo išgėrę!!! Pasekmės būna labai labai skaudžios. Šiąnakt pasekmės skaudžios vairuotojui, bet tai yra švelnu, palyginus, kam buvo užkirstas kelias, galbūt. Šį kartą vairuotojas nieko nepervažiavo ir žmonės liko sveiki, nukentėjo tik mano bendrijos kiemo užtvaras, kuris išverčiamas jau gal trečią kartą, o už tai mokame mes, bendrijos gyventojai. Bet tai smulkmena, palyginus su tuo, ką padaro tokia priedurniai vairuotojai.

Įstatymai ir baudos pakankamai stipriai jau baudžia. Manau, kad dabar reikia kuo garsiau kalbėti apie pasekmes, baudas ir gėdą, kokią vairuotojas patirs važiuodamas išgėręs.

Tikiu, po kelių metų situacija pasikeis. Jau dabar jauni žmonės, mano manymu, vis rečiau sugalvoja sėstis prie vairo išgėrę. Čia dar tie likę vyresnieji, tie, kurie turėtų būti mūsų pavyzdžiai.

Jis sulaužė mūsų kiemo šlagbaumą ir jau ruošėsi kažkur važiuoti. Žmonės, pagalvokit prieš geriant, kaip grįšite namo. O jei matot iš linksmybių išeinantį girtą žmogų, pasidomėkite, kaip jis keliaus namo. Pirmiausia dėl kitų saugumo, po to jau dėl savęs ir kitų turto. Gaila žmogaus, jam gresia baudžiamoji atsakomybė, apie 4000 eurų bauda, transporto priemonės konfiskacija ir daug metų be teisių. Bet kaip būtų gaila, jei jis būtų ką nors suvažinėjęs... O gal būtų užsimušęs pats. Galbūt išgelbėjau gyvybę kažkam iš mūsų artimųjų arba jam pačiam. Lietuvos policija reagavo žaibiškai.

O kiek dar reikėjo grasinimų sulaukti. „Aš tave surasiu, tu nežinai, ką darai, tau bus blogai...“.

Dėkojame DELFI skaitytojui Simonui už informaciją ir vaizdo medžiagą.