Lapkričio 15 d. gautas pranešimas, kad apie 18.30 val. Vilniuje, Nemenčinės pl., apiplėštas aštuoniolikmetis, iš kurio, pagrasinus peiliu, pagrobta 55 eurų vertės elektroninė cigaretė.

Lapkričio 23 d. Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai skirtinguose sostinės rajonuose sulaikė tris jaunuolius – du aštuoniolikmečius ir vieną šešiolikmetį. Visiems jiems pareikšti įtarimai dėl padaryto plėšimo. Pareigūnai pas įtariamuosius surado dvi elektronines cigaretes ir peilius, praneša Vilniaus policija.

Nustatyta, kad šie jaunuoliai socialiniuose tinkluose ieškojo bendraamžių, parduodančių elektronines cigaretes, apsimesdavo pirkėjais ir susitikimo vietose juos apiplėšdavo. Tyrėjai jau turi duomenų, kad tokių nusikaltimų padaryta ir daugiau. Pareigūnai prašo piliečių, nukentėjusių nuo šių įtariamųjų ar turinčių kitokios informacijos apie jų nusikalstamą veiklą, kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais (8 5) 271 6207, (8 5) 271 6124 arba paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už plėšimą, padarytą panaudojant peilį, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.