Budinčių policijos pareigūnų žiniomis, avarija įvyko, kai patruliai skubėjo į iškvietimą – į Salininkus, mat gavo pranešimą apie įtartiną vairuotoją.

Pareigūnų automobilis Liepkalnio gatvėje rėžėsi į priekyje jų važiavusį ir į kairę pasukusį automobilį „VW Passat“.

Po smūgio abu automobiliai nulėkė nuo kelio, „VW Passat“ sustojo prie pat stulpo.

Į avarijos vietą buvo iškviesti medikai ir dar vienas policijos ekipažas. Laimei, rimtų sužalojimų žmonės nepatyrė, medikai avarijos dalyvius apžiūrėjo vietoje, tačiau nieko į ligoninę neišvežė.

Kaip DELFI pasakojo liudininkai, kurie avarijos metu buvo šalia, sakė, kad jokių švyturėlių nematė, o įvykio vaizdą įrašė jų automobilio registratorius. Kitas avarijos liudininkas sakė, kad pareigūnai važiavo įjungę trumpus garsinius signalus.

Tiksli informacija, ar policijos pareigūnai nenaudojo perspėjamųjų signalų, ar žmonės tiesiog jų nepastebėjo, paaiškės po eismo įvykio tyrimo.

Papildyta 22.37 val.: Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato atstovai pranešė, kad avarijos liudininkai pateikė jų video registratorių užfiksuotą medžiagą ir ją patikrinimus paaiškėjo, kad pareigūnai buvo pastebimi.

„Policijos pareigūnai važiavo su įjungtais švyturėliais. Garsiniai signalai taip pat buvo girdėti“, - informavo pareigūnai.

Po tokios išvados nublokšto nuo kelio automobilio „VW Passat“ vairuotojai surašytas protokolas, kad nepraleido skubančio policijos automobilio, kaip tai numatoma taisyklėse.