Laikas nesutampa

Į nelaimės vietą specialiosios tarnybos skubėjo prieš 16 valandą. Tuomet į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs žmogus pranešė, kad Kėdainių rajono Keleriškių kaimo Technikos gatvėje traktorius pervažiavo žmogų. Pranešėjas teigė, jog žmogus yra prispaustas. Į įvykio vietą nedelsiant buvo pasiųstas greitosios medicinos pagalbos ekipažas, dvi ugniagesių gelbėtojų komandos, policija.

Kada įvyko nelaimė?

Į įvykio vietą atvykus specialiosioms tarnyboms paaiškėjo, kad 56-erių Antaną K. pervažiavo krautuvas. Vyras nebuvo prispaustas, gulėjo aikštelėje. Liudininkai įvykio vietoje teigė, kad krautuvas vyrą pervažiavo dukart – važiuodamas į priekį ir atgal. Krautuvas vyrą pervažiavo per pilvo sritį. Vyras buvo sąmoningas, kalbėjo, gulėjo ar buvo paguldytas ant kartono gabalo.

Vyriškis bendravo su medikais, nė karto nebuvo praradęs sąmonės. Sąmoningą vyrą medikai skubiai išgabeno į Kauno klinikas. Iš karto po to, kai vyrą išsivežė medikai, dėl įvykio aplinkybių kilo daugiau klausimų nei buvo atsakymų.

Norėjo nuslėpti?

Policijai prisistatė vyriškis ir sakė, kad jis vairavo krautuvą bei darbuotojo nepastebėjo. Jis sakė, kad nelaimė įvyko po 14 val. Natūraliai kyla klausimas, tai kodėl tada tarnybos apie nelaimę sužinojo tik prieš 16 val.? Galbūt buvo bandyta įvykį nuslėpti? Ar laiku apie nelaimę informuotos tarnybos būtų išgelbėję vyro gyvybę?

Ar tikrai vairavo?

Krautuvo vairuotoju prisistatęs vyras į policijos alkoholio matuoklį įpūtė nedaug – vos 0,10 promilės. Tačiau darbo metu asmuo privalo būti visiškai blaivus. Tai – sunkinanti aplinkybė. Nelaimės vietoje buvo ir daugiau darbuotojų. Tačiau nė vienas apie nelaimę plačiau kalbėti nenorėjo, vengė dėmesio. Kodėl? „Rinkos aikštės“ duomenimis, galėjo būti taip, kad krautuvą vairavo kitas žmogus. Taip pat kyla pagrįstų abejonių, kur įvyko nelaimė, mat pirmasis pranešimas buvo, kad nelaimė įvyko laukuose. Tai fiksuota oficialiame pranešime.

Rimti nemalonumai

„Kaltinimas yra perkvalifikuotas. Atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 281-ojo straipsnio 5-ąją dalį. Straipsnyje numatoma, kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų“, – „Rinkos aikštei“ komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Justina Kazragytė.