Sprogimas Beaulie rajone esančiame name nugriaudėjo maždaug 23.20 val. vietos laiku.

Įvykio vietos apžiūros metu policija name aptiko nemažą kanapių auginimui skirtą patalpą, rašoma svetainėje independent.ie.

Ir žuvęs, ir sužeisti asmenys yra lietuvių tautybės. Pasak kaimynų, bent du iš jų name gyvena jau apie porą metų. Žuvusysis yra 28 metų lietuvis. Jis mirė kone iš karto po sprogimo.

Kitas, 53 metų vyras, patyrė labai rimtų pilvo sužalojimų, taip pat sužalotos kojos ir rankos. 21 metų mergina nukentėjo mažiau – atsipirko keliais rankų nudegimais.

Ugniagesiai operatyviai užgesino sprogimo sukeltą gaisrą.

Gretimame name gyvenantys žmonės sako išgirdę kurtinantį trenksmą, bet ne iš karto suprato, kas atsitiko. „Išgirdau garsų trenksmą ir nuėjau prie priekinių durų pasižiūrėti, ką tai galėtų reikšti, o tada išgirdau moters klyksmą“, – pasakojo kaimynas.

„Tada pamačiau iš vienos namo pusės kylančius dūmus. Ta moteris atėjo pas mane, bet anglų kalbos ji nemokėjo. Ji kurį laiką kalbėjo telefonu savo gimtąja kalba“, – pridūrė jis.

„Jos rankos buvo sužalotos. Praėjo šiek tiek laiko, kol pavyko išsiaiškinti, kas nutiko“, – kalbėjo independent.ie kalbintas gretimo namo gyventojas.

Prašvitus kaimynas savo sode aptiko sprogimo smūgio iš namo atsviestų židinio nuolaužų, anglių gabalų ir ugniai atsparių plytų nuotrupų.

Sužalojimų patyrę vyras ir moteris buvo nugabenti į vieną iš Droedos ligoninių, kur jiems buvo suteikta būtinoji pagalba. Žuvusiojo kūnas pristatytas į tos pačios ligoninės morgą.

Per spaudos konferenciją Droedos policijos nuovados vadovas Andrew Wattersas patvirtino, kad žuvusysis ir su juo name buvę vyras bei moteris yra lietuviai.

Jis taip pat paminėjo, kad vykdant gyvenamojo būsto patikrą buvo aptikta gana įmantri ir sudėtinga kanapių auginimo sistema, sumontuota nemažoje, galinėje vieno aukšto pastato dalyje esančioje, patalpoje.

Anot A. Watterso, patalpoje buvo rasta maždaug 200 įvairaus dydžio augalų. Juodojoje rinkoje, anot pareigūno, toks kiekis kanapių kainuotų apie 150 tūkst. eurų.

Šiuo metu vykdomi du tyrimai: vienas susijęs su namo svetainėje įvykusiu sprogimu, kitas – su kanapių auginimu. Aiškinamasi, ar pastaroji aplinkybė, o ypač sudėtingos sistemos naudojimas, nesusijęs su sprogimu.