Tyrimą atliekantys Alytaus apskr. VPK Imuniteto skyriaus pareigūnai užfiksavo, kad Alytaus apskr. VPK Veiklos skyriaus tyrėjas, naudodamasis tarnybine padėtimi, už piniginį atlygį sistemingai parduoda teisės pažeidimus darantiems asmenims Alytaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui priklausančią tarnybinę, neviešo pobūdžio, informaciją.

Policija praneša, kad atliekant šį tyrimą, vakar, spalio 30-ąją, apie 17.50 val., Alytuje pareigūnas buvo sulaikytas. Sulaikymo metu surasta tarnybinė informacija, kurią tyrėjas pardavė tyrime dalyvavusiam asmeniui už 400 eurų. Sulaikomas pareigūnas bėgo iš įvykio vietos, bandė atsikratyti įkalčiais (pinigais, telefonais). Tačiau pasprukti nepavyko, netoli įvykio vietos jį sulaikė Imuniteto skyriaus pareigūnai.

Įtariamasis uždarytas į areštinę, jam pareikštas įtarimas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, už tai gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų. Sprendžiamas klausimas dėl pareigūno nušalinimo nuo pareigų ir kardomosios priemonės skyrimo. Alytaus apskr. VPK vidaus tyrimo grupės pareigūnai pradėjo tarnybinį patikrinimą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Piktnaudžiavimu įtariamo 26-erių metų pareigūno stažas 7 metai 2 mėnesiai 1 diena. Nuobaudų neturėjo, skatintas padėka.