Išteisinamąjį nuosprendį priėmę teisėjai pažymėjo, kad ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje buvo atliktas nekokybiškai, kaltinamasis K. Jakelevičius netgi buvo patikrintas melo detektoriumi, kurio rezultatai parodė, kad vyras nemelavo, kai kalbėjo apie su tragišku įvykiu susijusias aplinkybes.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas konstatavo, jog tyrimas buvo atliktas paviršutiniškai ir neišsamiai. Nors teisminio nagrinėjimo metu buvo atlikti papildomi ir nauji tyrimo veiksmai, tačiau jie ne tik neužpildė tyrimo spragų, bet, priešingai, paneigė pagrindinę tyrimo versiją, jog nusikaltimą padarė K. Jakelevičius.

„Byloje dėl nekokybiškai atliktos įvykio vietos apžiūros negalima daryti kategoriškos išvados, jog nukentėjusiosios mirtį lėmė smurtiniai kito asmens veiksmais“, – pabrėžė teismas.

Pasak teisėjų, byloje laikytasi pozicijos, kad nusikaltimą padarė namo iš darbo grįžęs K. Jakelevičius, tačiau daugelis byloje nustatytų aplinkybių liudijo ankstesnę nukentėjusiosios mirtį ir jos aplinkybes.

„Ikiteisminio tyrimo metu įžvelgtas nužudymo motyvas byloje taip pat buvo paneigtas, šioje byloje, siekiant įsitikinti kaltinamojo parodymų tikrumu buvo atliktas tyrimas poligrafu, tačiau ir šio tyrimo rezultatai rodė, kad kaltinamasis nusikaltimo nepadarė“, – pažymėjo išteisinamąjį nuosprendį paskelbusios teisėjų kolegijos pirmininkė Jurgita Kolyčienė.

Pasak teismo, atsižvelgiant į visas bylos aplinkybes, nuosekliai ištyrus visus to vakaro įvykius, apklausus įvykį analizavusius ekspertus ir policijos pareigūnus, tiek kaltinamojo, tiek nukentėjusiosios draugus bei pažįstamus, padaryta išvada, kad merginos mirties aplinkybės galėjo būti kitokios, nei prokuroro nurodytame kaltinime. Todėl išteisinę K. Jakelevičių teisėjai nutarė bylą perduoti prokurorui tolimesniam tyrimui.

K. Jakelevičius yra įvairių kokteilių gaminimo čempionatų prizininkas.

Teismui perduotos bylos kaltinamajame akte prokurorai buvo nurodę, kad K. Jakelevičius buvo kaltinamas tyčia nužudęs bejėgiškos būklės savo šeimos narį – sugyventinę Mildą S. Anksčiau buvo skelbta, kad ji – auskarų vėrimo meistrė.

Prokurorai įtarė, kad jauna mergina galimai buvo nužudyta dar 2015 m. gruodžio 25 d. naktį, apie 4.30 val.

Anot pareigūnų, kad tą naktį ir kaltinamasis, ir jo draugė buvo neblaivūs, tuo metu tarp jų esą kilo konfliktas dėl pavydo, todėl buvo manoma, kad K. Jakelevičius iš diržo esą padarė kilpą, kurią užnėrė ant nukentėjusiosios kaklo ir, kaip teigta byloje, pasmaugė.

Ekspertai nustatė, kad Milda S. mirė nuo uždusimo.

Po nusikaltimo K. Jakelevičiui buvo nustatytas 2,4 prom. girtumas, neblaivi buvo ir nukentėjusioji.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo tiriama ir galima savižudybės versija.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas barmenas nepripažįsta jam pateiktų kaltinimų, tačiau ikiteisminio tyrimo metu atsisakė duoti parodymus, tačiau kaltinimų niekada nepripažino.

Tuo metu Vilkaviškyje gyvenanti nukentėjusiosios motina žurnalistams anksčiau buvo sakiusi, kad jos dukra esą galėjo būti nužudyta.

„Parėjo ir pasmaugė – iš pavydo, kad jo nepaliktų“, – pradėjus bylą nagrinėti savo nuomonę išsakė motina.

Tragiško įvykio aplinkybes trijų teisėjų kolegija aiškinosi neviešuose posėdžiuose.