Verslo ir asmeniniais reikalais į Lietuvą su šeima vykęs Baltarusijos pilietis Dz. Sh. matyt ilgai prisimins spalio 28–ąją, kai muitinės pareigūnų buvo sulaikytas Lavoriškių kelio poste. Mat patikrinę jo automobilį „Audi“, muitininkai mašinos galinėje sėdynėje aptiko paslėptus 250 tūkst. eurų. Vairuotojas teisinosi labai skubėjęs ir tiesiog pamiršęs deklaruoti pinigus, tačiau Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, o pats Dz. Sh. sulaikytas dviem paroms. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai, praneša MKT.

Šiemet Lietuvos muitinėje pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai dėl grynųjų pinigų kontrabandos. Pareigūnai iš viso sulaikė 361 tūkst. eurų, kuriuos mėginta nedeklaravus gabenti per Lietuvos Respublikos sieną.

Lietuvos muitinė primena, kad kiekvienas asmuo, atvykstantis į Lietuvos Respubliką iš trečiosios šalies (ar išvykstantis iš Lietuvos į trečiąją šalį) ir gabenantis ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (ar ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti muitinės įstaigoje, per kurią jis atvyksta į Lietuvos Respubliką ar išvyksta iš jos. Tokiu atveju asmuo turi pateikti užpildytą ir pasirašytą Grynųjų pinigų deklaravimo formą be atskiro muitinės pareigūno reikalavimo.