Kauno m. Žaliakalnio PK Veiklos skyriaus pareigūnams bendradarbiaujant su Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorais, atliekant slaptus ikiteisminio tyrimo veiksmus, nustatyti galimi keturi įtariamieji.

Tyrimo metu taip pat buvo operatyviai išaiškinta nusikaltimo vykdymo schema, todėl apie vykdomas vagystes iš įmonės pareigūnai sužinojo anksčiau, nei tai pastebėjo įmonės darbuotojai, praneša Kauno policija.

Spalio 20 d., apie 20.50 val., Kaune, Islandijos pl., Žaliakalnio PK pareigūnai sustabdė mikroautobusą „Peugeot Boxer“, kuriame rastos dvi paletės su 800 kg aliuminio profilio metalo. Išnuomotą transporto priemonę vairavo vyras, gimęs 1986 m.

Tą pačią dieną, apie 22 val., Kaune, Garažų g., su įkalčiais sulaikyti dar du vyrai, gimę 1988 m. ir 1981 m. Įtariamieji mikroautobusu „Mercedes-Benz Vito“ vežėsi 400 kg aliuminio profilio metalo.

Nepraėjus nė valandai, apie 22.40 val., sulaikytas ir ketvirtasis įtariamasis, gimęs 1987 m. Vyrui, dirbančiam įmonėje, iš kurios buvo vagiamas aliuminis, taip pat pareikšti įtarimai dėl spalio 17 d. Kalniečių parke įvykdytos žibintų vagystės.

Visiems sulaikytiems įtariamiesiems gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorai.