Š. m. kovo 22 d. šilutiškio šuo ištrūko iš voljero, kuriame buvo laikomas, parvertė šalia stovėjusį kūdikio vežimėlį, sugriebė vaiką ir kurį laiką sukandęs nešiojosi. Dėl patirtų sužalojimų kūdikis mirė. Nukentėjusiaisiais šioje byloje yra pripažinti šeimos nariai - mirusio kūdikio motina bei jos nepilnamečiai vaikai, praneša Šilutės rajono apylinkės teismas.

Kaip posėdžio metu teigė šioje byloje kaltinimą palaikantis prokuroras, vyras šunį laikė jo sveikatą ir gerovę neatitinkančiomis sąlygomis – šuo buvo neprižiūrimas, nepakankamai šeriamas, žaizdotas, tapo baikštus. Be kita ko, jis buvo laikomas nesaugiame, t.y., skylėtame, spygliuotomis vielomis apraizgytame voljere. Tokiu būdu kaltinamasis pažeidė teisės aktais reglamentuotas gyvūnų laikymo taisykles ir tai nulėmė minėtą kūdikio mirtimi pasibaigusį įvykį.

Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta, nors mano, kad šunį jis prižiūrėjo tinkamai.

Be kaltinamojo, jo gynėjo, nukentėjusiosios, jos atstovo, į pirmą posėdį taip pat atvyko ir buvo apklausti keturi liudytojai iš dešimties, esančių byloje. Kaltinamojo prašymu, teismo posėdis buvo atidėtas, kad galima būtų apklausti antradienį kviestus, tačiau neatvykusius liudytojus.

Artimiausias teismo posėdis šioje byloje numatytas lapkričio 27 d.