Tauragės kriminalistas Marius Beniušis, padedant kolegoms, išaiškino grupę asmenų, kuri buvo bepradedanti Šilutės miestelyje „leisti šaknis“ pelningai, tačiau nusikalstamai, prekybai – narkotikų platinimui.

2017 m. balandžio 18 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grupės šilutiškių nusikalstamos veiklos pagal Lietuvos Respublikos (LR) baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti) ir 259 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Svarbiausiais tyrimo tikslais buvo nustatyti narkotikų laikymo vietą, išsiaiškinti ne tik grupuotės narius, bet ir pirkėjų ratą, surinkti nenuginčijamus įrodymus užfiksuojant narkotinių medžiagų pirkimo-pardavimo sandorius. Svarbiausia - sulaikyti įtariamuosius bei surasti narkotikus. Tauragės kriminalistas M. Beniušis šiuos tikslus pasiekė nepriekaištingai ir kruopščiai įgyvendindamas kiekvieną suplanuotą atliekamo tyrimo žingsnį.

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus buvo sustabdytas vieno iš įtariamųjų, Šilutės gyventojo, vairuojamas automobilis BMW, kuriuo važiavo asmenys, įsigiję narkotinių medžiagų – marihuanos. Pareigūnų įtarimai pasitvirtino – vieno iš automobiliu važiavusio piliečio asmens kratos metu rasta apie 9,5 g minėtos narkotinės medžiagos, o apžiūrėjus automobilį rasta dar apie 3 g narkotinės medžiagos – kanapių, kurios priklausė automobilio vairuotojui.

Sulaikius BMW važiavusius asmenis pareigūnai nedelsiant atliko sankcionuotas kratas įtariamųjų gyvenamosiose ir ūkinėse patalpose. Viename iš įtariamojo naudojamų ūkinių pastatų buvo rastas labai didelis kiekis, t. y. 9017,5 g narkotinės medžiagos – kanapių. Kratos metu pas įtariamąjį taip pat rasti ir paimti 1585 eurai, kurie, kaip įtariama, galėjo būti gauti už parduotas narkotines medžiagas.

Gavus specialistų išvadas dėl narkotinių medžiagų ir jų kiekio, ikiteisminis tyrimas buvo tęsiamas dar ir pagal LR Baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. (dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų neteisėto gaminimo, perdirbimo, įgijimo, laikymo, gabenimo, siuntimo, pardavimo ar platinimo labai dideliu kiekiu), kas priskiriama prie labai sunkių nusikaltimų.

Ikiteisminio tyrimo metu dėl nusikalstamų veikų padarymo įtarimai buvo pareikšti trims asmenims. Vienam iš jų buvo paskirtas griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Pastarasis suimtas iki šiol ir byla teisme bus nagrinėjama pastarajam taip ir likus už grotų. Šiam kaltinamajam gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų, tuo tarpu dar vienam kaltinamajam gresia sėsti už grotų nuo 2 iki 8 metų, o trečias kaltinamasis greičiausiai sulauks švelnesnės bausmės, nes už jo padarytą nusikalstamą veiką numatyta bausmė be laisvės atėmimo, t. y. jam gali būti skirti viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas.

Nenustoja stebinti ciniški ir įžūlūs nusikaltimai, susiję su narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, kurių skverbimasis į miestus ir miestelius toks agresyvus, kad nusikaltėliai praranda bet kokį baimės jausmą ir nebepaiso gresiančio pavojaus net sau patiems.

Už labiausiai patikusį tyrimą DELFI skaitytojai galės balsuoti nuo spalio 23 d. Daugiausiai skaitytojų balsų surinkusios bylos tyrėjams – visuomenės išrinktiems metų sekliams – DELFI įteiks prizą spalio pabaigoje minint Kriminalinės policijos dieną.