Reidas prasidėjo Geležinio Vilko g. (leistinas greitis 60 km/val.), čia policijos pareigūnai matavo automobilių greitį.

Per porą valandų policijos pareigūnai užfiksavo net 23 pažeidėjus. Visi jie važiavo nemažiau nei 90 km/val. greičiu.

Pirmasis įkliuvęs automobilis buvo „Peugeot“. Transporto priemonės vairuotojas važiavo 105 km/val. greičiu. Jis turės susimokėti nemenką baudą (170-230 eurų), tačiau išsaugos vairuotojo pažymėjimą.

Sekantis automobilis - BMW. Policijos pareigūnai užfiksavo, kad šis važiavo 116 km/val. greičiu. Šis vairuotojas pateko į didesnes bėdas. Jis turės susimokėt 450-550 eurų baudą ir turės atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu nuo mėnesio iki pusės metų.

Taip pat policijos pareigūnų dėmesio sulaukė du vairuotojai neturintys dviejų metų vairavimo stažo. Pirmasis papuolė „Volkswagen Passat“ automobilį vairavęs jaunuolis. Jis lėkė 100 km/val. greičiu. Sekantis pakliuvo „CityBee“ automobilio „Toyota Yaris“ vairuotojas. Teisę vairuoti jis gavo vos prieš mėnesį, o jau važiavo 98 km/val. greičiu. Pradedantieji vairuotojai už tokį greičio viršijimą baudžiami 120-170 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimu 3-6 mėnesiams.

Policijos pareigūnai vakaro žvaigžde pavadino „Mercedes-Benz“ automobilio vairuotoją. Jis nevažiavo, o tiesiog skrido Geležinio Vilko gatve. Stabdomos transporto priemonės padangos net cypė. Jaunuolis viršijo greitį 75 km/val. Kur jaunuolis taip skubėjo nežinia. Policininkai greičio mėgėjui išrašė nemenką piniginę baudą (450-550 eurų). Taip pat pareigūnai piktinosi, kad šiam lakūnui teisė vairuoti bus atimta tik mėnesiui. Jų požiūriu tai yra per mažas laikotarpis tokiu greičiu važiuojantiems žmonėms.

Keletas vairuotojų taip pat viršijusių greitį: „Audi“, „Toyota“, „Volvo“ ir „Volkswagen“ automobilių vairuotojai važiavo 95 km/val. greičiu. „Volvo“ ir BMW - 98 km/val., „Škoda Octavia“ ir „Hyundai“ - 99 km/val., „Audi“ - 100 km/val. ir k. t.

Reidui persikėlus į Buivydiškių ir Ozo gatvių sankryžą tapo šiek tiek ramiau. Policijos pareigūnai šioje vietoje tikrino automobilių vairuotojų blaivumą.

Tik prasidėjus antrai reido daliai buvo sučiuptas neblaivus vairuotojas. Jis į alkoholio matuoklį pripūtė 0,5 promilės. Vyras buvo labai nepatenkintas, kad jo kelionę sutrukdė ne tik policijos pareigūnai, bet ir žurnalistai. Jam nebuvo leista toliau vairuoti transporto priemonės „Peugeot 206“.

Paskutinis, bet neprasčiausias sustabdytas automobilis buvo BMW. Transporto priemonės viduje buvo netikėtas radinys. Pro užrasojusius langus pasimatė net 6 žmonės. Jie automobilyje buvo susigrūdę tam, kad nereiktų kviesti antro taksi. Sutaupyti pinigų jiems nelabai pavyko.

Matoma, kad šiuo metu ne alkoholis yra vairuotojų problema, o greičio viršijimas ir patirties neturėjimas. Dėl šių dalykų įvyksta begalės avarijų su nukentėjusiais žmonėmis. Taip pat reikia nepamiršti, kad atvėsus asfaltui stabdymo kelias yra dar ilgesnis su vasarinėmis padangomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)