Prokuroras apie galimas nusikaltimo priežastis kalbėti nenorėjo, sakė, jog tai dar aiškinamasi.

Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas dėkojo pilietiškai visuomenei, teikiančiai informaciją. Taip pat jis dėkojo Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams bei baikerių bendruomenės nariams, padedantiems apieškoti policijos nurodytas vietoves.

S. Gagas pranešė, kad aktyvūs paieškos veiksmai bus tęsiami ir savaitgalį.

Paklaustas, ar dar yra vilties, kad A. Kilkus gyvas, policijos viršininkas atsakė: "Tikriname visas versijas. Kol jo neradome, tikime, kad gyvas".

DELFI penktadienį pranešė, kad kino operatoriaus padėjėju dirbančio baikerio Aivaro Kilkaus dingimo byloje ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė Trakų rajono gyventoją Lauryną Baltrūną, kurį sieja su baikerio dingimu.

Baikerių klubui „Vorai MC“ jau beveik 20 metų vadovaujantis ir šiuo metu vaikų globos namuose dirbantis L. Baltrūnas, pravarde Oblius, yra vienas žymiausių šalies baikerių, jis anksčiau yra teistas dėl dainininko Ruslano Kirilkino apmėtymo kiaušiniais per koncertą Aukštadvaryje (Trakų raj.).

Kaip jau skelbta, dingusio baikerio A. Kilkaus apgadintas motociklas „Harley Davidson“ ir šalmas yra rasti Varėnos rajone.

Motociklo numeriai kol kas dar nerasti, penktadienį sakė prokuroras.

Tiriama, ar vyras nebuvo užpultas dėl pinigų ir dokumentų.

Policija yra pranešusi, kad turimais duomenimis, spalio 15-osios popietę Aivaras Kilkus galėjo būti pastebėtas Trakuose, Trakų rajone ar Senojoje Varėnoje.

Dviejų mažamečių dukrų tėvas A. Kilkus dingo praėjusį sekmadienį, spalio 15 d., 17 val. Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu, valstybiniai numeriai: 76 ALR.

Vyro požymiai: ūgis apie 180 cm, stambus kūno sudėjimas, ant rankų turi daug tatuiruočių. Taip pat vyras turi ilgą ir labai išsiskiriančią barzdą. Socialiniame tinkle „Facebook“ gausiai dalinamasi šia informacija. Visuomenė šios šeimos nerimui nėra abejinga.

Bet kokia informacija jiems yra aukso vertės, todėl labai reikalinga visų jūsų pagalba. Ką nors žinančius ar mačiusius šeima prašo pranešti policijai telefonu 112 (policijai jau yra žinoma apie vyro dingimą) arba šeimai tel. +370-679-40268.

Šiuo metu sulaikytas L. Baltrūnas yra ne kartą teistas. Paskutinįjį kartą už tai, kad 2013 m. homoseksualios orientacijos neslepiantį dainininką R. Kirilkiną apmėtė kiaušiniais Aukštadvario Žemės ūkio mokykloje.

Teismas yra nusprendęs, kad L. Baltrūnas sutrikdė viešąją tvarką bei kurstė neapykantą prieš homoseksualios orientacijos asmenis, už ta jam skirta šešerių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant vieneriems metams. Nuteistajam buvo nurodyta dalyvauti elgesį keičiančiose programose bei R. Kirilkinui sumokėti 3 tūkst. eurų žalos atlyginimą.