Policija praneša, kad 2017 m. spalio mėn. Klaipėdos miesto policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pavogto automobilio „Mercedes Benz CLK“, už kurį vėliau buvo reikalaujama 2000 eurų išpirkos.

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, nustatyta, kad 1964 m. gimęs Lietuvoje gyvenantis Latvijos pilietis, viename iš Klaipėdos naktinių barų pasisavino 1990 m. gimusio pareiškėjo automobilio raktelius, o vėliau pagrobė ir patį automobilį.

Susisiekęs su automobilio savininku vyras pareikalavo 2000 eurų – 1000 eurų už raktelius ir 1000 už patį automobilį. Vėliau Palangoje įtariamasis gavęs 1000 eurų, automobilio savininkui atidavė raktelius, už likusią sumos dalį buvo sutarta parodyti vietą, kurioje stovi automobilis - šioje vietoje, Klaipėdos miesto automobilių stovėjimo aikštelėje, įtariamasis ir buvo sulaikytas pasaloje laukusių pareigūnų. Sulaikymo metu jis išmetė su savimi turėtus 1000 eurų.

Pagal ikiteisminiame tyrime surinktus įrodymus, dėl vagystės ir turto prievartavimo įtarimai pareikšti 1964 m. gimusiam Latvijos Respublikos piliečiui, jo sugyventinė apklausta specialiąją liudytoja, mat įtariama jog galėjo prisidėti planuojant turto prievartavimą.

Už turto prievartavimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų. Už vagystę gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.