Teismas nustatė, kad penkiasdešimtmetis latvis neteisėtiems veiksmams naudojo savo mobilųjį telefoną, kurį nešiodavosi specialioje rankinėje, kur buvo kamerai padaręs sunkiai pastebimą skylutę.

Iškrypėlis buvo sulaikytas liepos 10-osios vakarą. Viena iš jo auka tapusių moterų kreipėsi į vietos policiją ir apibūdino įtariamąjį, buvo pradėtas tyrimas. Neilgai trukus latvis buvo sulaikytas, jo rankinėje rastas filmavimui po sijonais skirtas prietaisas.

Konfiskavus jo mobilųjį telefoną, paaiškėjo, kad Ivaras A. iš tikrųjų neteisėtai filmavo moteris. Telefone policija rado 20 įvairių intymaus turinio filmukų ir mažiausiai dešimties moterų fotografijų.

Kaip sako policijos atstovai, nuotraukų telefone labai daug, jų perspektyva leidžia daryti išvadą, kad prietaisas buvo nešamas kelių lygyje. Maža to, būta kelių atvejų, kai latvis kamerą laikydavo taip, kad ji žiūrėtų tiesiai po aukų sijonais.

Remiantis teismui pateikta informacija, latvis savo kaltę pripažino ne iš karto. Teisme jis bendravo padedant vertėjui.

„Nė vienos nė pirštu nepaliečiau, gailiuosi dėl to, ką padariau, bet savo elgesio motyvų paaiškinti negaliu“, – teismui sakė latvis.

Teismas jam skyrė 225 valandas visuomenei naudingų darbų ir 10 dienų reabilitacijos, stebint Probacijos tarnybos pareigūnams. Be to, teismas vyrą įpareigojo aukoms išmokėti kompensacijas. Konfiskuotas jo mobilusis telefonas.

Teismo nutartyje teisėja teigia: „Šis nusikaltimas neabejotinai sunkus. Jūsų elgesys netoleruotinas. Dėl jūsų kaltės kenčia moterys, kurias fotografavote ir filmavote“. Teisėja pridūrė, kad sunkinanti aplinkybė yra tai, kad nuteistasis veikdavo viešose vietose.