Informacija apie neadekvačiai besielgiantį vyrą šiauliečiai rugpjūtį dalijosi socialiniuose tinkluose ir vietos žiniasklaidoje. Policijos pareigūnai ne kartą reagavo į gyventojų, prie kurių kabinėjosi šis vyras, iškvietimus, tačiau izoliuoti jo nuo visuomenės teisinio pagrindo nebuvo.

Nuo šių metų birželio pabaigos iki spalio 12-osios jam buvo surašyta per 20 administracinio nusižengimo protokolų už viešosios tvarkos ir visuomeninės rimties pažeidimus. Tačiau skiriamos baudos ar viešieji darbai nedirbančio ir neturinčio nuolatinės gyvenamosios vyro nebaugino, o administracinio arešto, kaip nuobaudos, Administracinių nusižengimų kodekse nebėra, praneša Šiaulių policija.

Spalio 12-ąją šis vyras atsidūrė už grotų, nes vidurdienį, būdamas neblaivus, apvogė Šiauliuose, Vilniaus g., esančią gintaro dirbinių parduotuvę. Anot pardavėjos, į patalpą užėjęs vyras su savimi turėjo maišelį su klijais, jų pauostė ir, čiupęs ant stovo suvertus gintaro karolius, spruko į lauk. Moteris akimirksniu susisiekė su policija ir atskubėję pareigūnai netoliese esančioje Varpo gatvėje bėglį su kadaruojančiais iš kišenių vėriniais sulaikė.

Paaiškėjo, kad jis yra įtariamas ne tik šia vagyste. Spalio 1-osios naktį iš baro „Dubijos svetainė“ lankytojo nepažįstamas vyras pagrobė piniginę ir pasišalino. Vėliau paaiškėjo, kad tas nepažįstamasis – tai tas pats gintaro karolių vagis. Dėl vagysčių jam pareikšti įtarimai ir teismas trims mėnesiams sankcionavo jo suėmimą.

Neturintis, kur gyventi 28-metis už įvairius nusikaltimus teistas per 10 kartų. Pirmąkart jis teisiamųjų suole už vagystę atsidūrė būdamas 16-kos. Vėliau susidūrimai su teisėsauga vis dažnėjo. Jis arba atlikinėjo bausmę už padarytą nusikaltimą, arba po bausmės atlikimo atsidūręs laisvėje girtavo ir intensyviai pažeidinėjo viešąją tvarką.

Štai 2014 m. birželio pabaigoje paleistas iš laisvės atėmimo vietos per keturis mėnesius jis padarė 25 administracinius teisės pažeidimus, kol už vagystę, pasikėsinimą apiplėšti ir išžaginti vėl atsidūrė už grotų. Po bausmės atlikimo Šiauliuose jis pasirodė 2017 metų birželio pabaigoje ir jau po poros dienų buvo sulaikytas kaip neblaivus viešosios tvarkos pažeidėjas.