Britų keliautojų pripildytas autobusas buvo pakeliui iš kelionės Prancūzijoje, kai jo vairuotojas, 35-erių Scottas McLoughlin išgirdo keistą garsą, sklindantį iš autobuso variklio. Iš pradžių vairuotojas pamanė, kad įvyko gedimas, tačiau atidaręs mažas variklio skyriaus dureles, Scottas nustėro: tamsioje autobuso angoje lindėjo žmogus, praneša tiesa.com.

Vyras sako nė neįsivaizduojantis kaip nelegalai galėjo patekti į autobusą ir kaip apskritai jie galėjo daugiau nei penkių su puse valandų kelionę išgyventi tokiomis sąlygomis.

„Man atidarius dureles jie ėmė šaukti: „Ar čia Anglija?! Vandens, vandens!“, - pasakojo vairuotojas. – Aš palikau juos ten ir kuo skubiau paskambinau policijai, pareigūnai pasirodė vos už dviejų ar keturių minučių.“

Užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kaip uniformuoti policijos pareigūnai renkasi prie minėto autobuso. Vienas jų atidaro mažytes variklio dureles ir staiga iš ten ištraukęs nelegalų emigrantą bloškia jį ant žemės. Paskui jį ištraukiamas ir dar vienas nelegalus keleivis. Abu jie surakinami antrankiais.

Vyrai, kurie, manoma, yra maždaug 20-ies kilę iš Eritrėjos ar Sudano. Į autobusą jie galėjo išsiropšti tuomet, kai britų keliautojai lankėsi visai netoli Prancūzijos Calais rajono, kur yra įsikūrusi pabėgėlių stovykla.