Ikiteisminis tyrimas pradėtas po to, kai pareigūnai, atlikę kriminalinės žvalgybos veiksmus, surinko pakankamai duomenų apie asmenį, neteisėtai disponavusį dideliu kiekiu narkotinės medžiagos.

Rugsėjo mėn. 21 d. surengtos specialios operacijos metu kriminalinės policijos pareigūnai, kartu su Jungtinio mobiliojo būrio (JMB) pareigūnais, sulaikė įtariamąjį brandaus amžiaus Ignalinos r. gyventoją, kuris savo sodyboje (Ignalinos r., Rimšės sen.) užsiėmė kanapių auginimu.

Atlikus sėkmingą operaciją, rugsėjo 21 d. Ignalinos r., Rimšės sen., kratos metu pas įtariamąjį aptiktas didelis kiekis narkotinių medžiagų – kanapių, t. y. apie 6 litrus (stiklainiuose) dalinai susmulkintu kanapių lapų ir kotelių, bei 95 kanapių krūmai. Operacijos metu buvo sulaikyti ir į sodybą atvykę narkotikų pirkėjai, praneša Utenos apskrities policija.

Kanapės buvo auginamos lauke ir sodybos ūkinėje patalpoje, kurioje buvo įrengta speciali apšvietimo, ventiliacijos, laistymo ir kt. sistemos, naudojamos trąšos. Įtariamasis augino bent keletą kanapių rūšių ir rengėsi kitam sezonui eksperimento būdu išsirinkti bei plėsti geriausios rūšies kanapių plantaciją.

Šis ikiteisminis tyrimas yra didelės apimties, atliekamas ir dėl kitų nusikalstamų veikų - apima kitus narkotikų platinimo atvejus Utenos apskrityje ir jau dabar 13-ai asmenų yra pareikšti įtariamai pagal įvairius Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnius (LR BK 259 str., 260 str., 265 str. ir kt.) dėl heroino ir kanapių platinimo bei dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais ir jų auginimo. Iš jų 6 asmenys įtariami narkotinių medžiagų platinimu, 3 iš jų teismo laukia suimti. Visi įtariamieji yra Ignalinos bei Visagino sav. gyventojai.