23 metų kanibalui Afivui Mapekulai policininkų kulkos pataikė į koją, į ranką ir į pilvą. Įtariamąjį nuvežė į ligoninę, ten jis rugsėjo 12 d. mirė, pranešė newsru.com.

Incidentas įvyko rugsėjo 9 d. Maunt Friro mieste. Policija gavo pranešimą apie konfliktą vienuose namuose. Įvykio vietoje jie rado 35 metų Tembisos Masumpos kūną be galvos, o šalia – įtariamąjį.

Policininkai iššovė kelis įspėjamuosius šūvius, bet tai nesulaikė įtariamojo, kuris iš pradžių valgė moters kūną, o paskui puolė su peiliu teisėsaugininkus. Tada policininkai ėmė šaudyti į įtariamąjį.

Policiją iškvietė A. Mapekulos motina. Ji matė, kaip moteris po barnio norėjo išeiti, bet jos sūnus puolė ją ir perrėžė peiliu gerklę. „Augindama neskatinau jame tokio žiaurumo. Nenumaniau, kad taip gali būti“, – sakė nušauto žmogėdros motina.

Pirminiais duomenimis, A. Mapekulai buvo sutrikusi psichika dėl narkotikų vartojimo. Taip teigė miestelio meras Bulelva Mabengu. Kaimynės teigimu, jaunuolį dėl narkotikų pašalino iš universiteto. Šiaip jis buvo uždaro būdo.

Kitame PAR mieste, Estkorte, žmogėdra į policiją atėjo pats. Vyras atsinešė žmogaus galūnių ir pareiškė, kad jam atsibodo valgyti žmones. Įtariamojo teigimu, jis žagino, žudė, kapojo ir valgė žmones savo pažįstamų draugijoje.

Kanibalas atsivedė policininkus į savo namus, ten jie rado daugiau žmonių kūnų dalių, jos daugiausia buvo moterų.

PAR gyventojas išdavė ir tris savo bendrininkus. Vieno namuose pareigūnai rado gėlių vazoną su nupjautomis žmogaus ausimis.