Rugpjūčio 1 d. apie 18 val. Vilniuje, Gerosios Vilties g., į masažu užsiimančios moters nuomojamą butą atvyko klientas. Patekęs į butą, „klientas“ apsidairė ir įsitikinęs, kad bute nėra kitų asmenų, nieko nelaukdamas, išsitraukė švirkštą, jį įrėmė moteriai į kaklą ir grasindamas, kad įdurs ir užkrės AIDS, pareikalavo atiduoti pinigus. Pagrobęs 140 eurų jis pasišalino, praneša Vilniaus apskrities policija.

Dėl šio sunkaus nusikaltimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sostinės Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai greitai nustatė, kad šį nusikaltimą padarė ankščiau jau ne kartą už vagystes ir plėšimus teistas 21 metų vilnietis Deividas Mastauskas. Jis kurį laiką slapstėsi nuo policijos, kol per surengtą pasalą buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Sulaikant jis su savimi turėjo daiktą, specialiai pritaikytą kūno sužalojimams daryti, bet juo pasinaudoti nespėjo, nes sulaikymo metu buvo žaibiškai surakintas antrankiais. Tyrėjai jau turi duomenų, kad šis įtariamasis liepos 24-ąją apsimetęs „klientu“ ir susitaręs dėl masažo, pateko į nuomojamą butą Nidos g., ten dvidešimtmetei masažuotojai įrėmė į smilkinį daiktą, panašų į šaunamąjį ginklą, ir pareikalavo atiduoti pinigus, priešingu atveju – nušaus. To nusikaltimo metu D. Mastauskas iš buto pavogė daugiau kaip 500 eurų, laikrodį, auskarus ir kitus daiktus. Pareigūnai iškart po sulaikymo aptiko ir ginklą, kuriuo buvo grasinama. Jis buvo paslėptas statybvietėje Vilniaus g., statybinių atliekų krūvoje.

Teismas įtariamajam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. D. Mastauskas izoliuotas nuo visuomenės ir teismo valandos laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai mano, kad šis jaunuolis galėjo padaryti ir daugiau panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų, todėl piliečių, nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais (8 5) 271 6133 arba +370 700 65373.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 10 metų.