Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl prekybos žmonėmis. Baudžiamoji byla nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.

Pareigūnai praneša, kad tyrimas atliktas bendradarbiaujant su Lietuvos Caritu, Lietuvos Respublikos ambasada Prancūzijoje bei Užsienio reikalų ministerijos Konsuliniu departamentu.

Nustatyta, kad 2014 m. pavasarį trys įtariamieji, pasinaudoję nukentėjusiųjų pažeidžiamumu dėl jų psichinės būklės, bedarbystės bei legalaus pragyvenimo šaltinio nebuvimo ir, pažadėję gerai apmokamą legalų darbą statybose užsienyje, apgaule nugabeno juos į Prancūziją. Ten panaudoję fizinį smurtą ir grasinimus jie privertė vykdyti drabužių, kvepalų, maisto produktų, alkoholinių gėrimų bei kitas vagystes iš parduotuvių.

1984 metais gimusiam ir anksčiau teistam druskininkiečiui Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu jau paskirta 5 m. 6 mėn. laisvės atėmimo bausmė. Jo 1988 metais gimusio, taip pat anksčiau teisto bendrininko atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių jo kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo.

Anksčiau už sukčiavimus teistam 1991 metais gimusiam įtariamajam 2015 metais paskelbta paieška. Po dvejų metų jis buvo sulaikytas Jungtinėje Karalystėje pagal Europos arešto orderį ir perduotas Lietuvai. Kaltinamasis suimtas.

Už prekybą žmonėmis numatyta nuo 2 iki 12 metų laisvės atėmimo bausmė.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.