Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas teigia, kad tokie narkotinių medžiagų kiekiai Lietuvos rinkai yra pernelyg dideli, todėl neabejojama, kad ši siunta turėjo būti išgabenta į Rytus, manoma, kad į Rusiją.

Buvo sulaikyti 8 Panevėžio, Šiaulių ir Biržų rajonų gyventojai. Net 7 iš jų suimti (tarp jų ir pagrindinis organizatorius).

Juodojoje rinkoje sulaikytų narkotikų vertė būtų apie 5 mln. eurų.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis pranešė, kad operacija buvo pradėta rugpjūčio 29 d. Tada buvo sulaikyti trys Panevėžio rajono ir Biržų gyventojai, surasta puspriekabė, kurioje buvo 400 kg hašišo. Rugsėjo 6 d. įvykdytas antrasis operacijos etapas - sulaikyti trys Šiaulių rajono gyventojai. Pastarieji gerai žinomi teisėsaugos institucijoms dėl galimų sąsajų su organizuotu nusikalstamumu. Surasta dar hašišo.

Rugsėjo 14 d. Zarasų rajone sulaikytas besislapstantis pagrindinis nusikaltimo organizatorius ir jo patikėtinis. Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki 15 metų arba netgi įkalinimas iki gyvos galvos (už narkotikų kontrabandą numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 10 metų (LR BK 199 str. 3 d.), už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais - laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų (LR BK 260 str. 3 d.), už dalyvavimą nusikalstamo susivienijimo veikloje Baudžiamasis kodeksas numato 15 metų laisvės atėmimo bausmę arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Dauguma įtariamųjų už vagystes, plėšimus, dokumentų klastojimą ir kt. ne kartą teisti (8-11 kartų) ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje, Airijoje, Anglijoje. Tačiau narkotikų kontrabandos organizatorius iki šiol nė karto neteistas.

Iš aštuonių sulaikytųjų septyni suimti. Paklaustas, ar tai reiškia, kad vienas įtariamųjų sutiko bendradarbiauti su teisėsauga, A. Roginskis atsakė, jog to nekomentuos. Pareigūnai taip pat neatskleidžia, iš kur buvo atgabenti narkotikai, tačiau pabrėžė, kad buvo labai sėkmingai bendradarbiaujama su kolegomis užsienyje.

Generalinės prokuratūros prokuroras Martynas Jovaiša sako, kad įtariamųjų ratas gali plėstis.

Per kratas aptikta ne tik per pusę tonos hašišo, bet ir įvairios elektroninės technikos, kurią naudojo nusikaltėliai (mobiliojo ryšio slopintuvai ir kt.).