Rugsėjo 16 d. 20 val. 30 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Gedimino pr., pranešėją, einančią su vaikišku vežimėliu, kliudė pravažiuojantis automobilis „Lexus GS450H“, kuris iš įvykio vietos pasišalino.

Moteris medikų pagalbos atsisakė, tačiau policijai vis tiek leidosi ieškoti įtariamojo.

Paaiškėjo, kad minėtas automobilis priklauso LR Seimo nariui P. Gražuliui (g. 1958 m.).

Automobilis buvo rastas LR Seimo viešbučio aikštelėje, jis nebuvo apgadintas.

21 val. 11 min. LR Seimo narys priėjo prie policijos pareigūnų tik po to, kai jam pareigūnai paskambino į mobiliojo ryšio telefoną.

Parlamentarui teko tikrintis, ar nevairavo išgėręs. Nustatyta, kad jis buvo blaivus (0,00 promilių).

„Aš jos tikrai nemačiau, nieko ten nebuvo, neturi ką policija skelbt ir žiniasklaida rašyt, – ėmė piktintis dėmesio sulaukęs politikas. – Tikrai nieko ten nebuvo. Na, kliudė veidrodėlį, man policija tą sakė, o aš nieko nepajutau. Nemačiau, nes žiūrėjau į kitą pusę. Važiavau ne vienas, bet kiti irgi nieko nematė“.

P. Gražulis tikino, kad važiavo Rotundo gatve, tačiau teko apsisukti, nes buvo daug žmonių, negalėjo pravažiuoti tuo keliu, kaip planavo. Jis tikino, kad jei ne policijos pareigūnai, jis nė nebūtų žinojęs, kad kažką kliudė.

„Aš pats pareigūnų paprašiau prasipūst dėl blaivumo. Moteris nesužalota, net pretenzijų neturi, greičiausiai, pagalvojo, kad gal girtas“, – sakė P. Gražulis.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai politikui tenka aiškintis dėl išvažiavimo iš eismo įvykio vietos, tačiau pats sako nesureikšmina, jei kas jo automobilį kliudo ir apibraižo. P. Gražulis patikino, kad tikrai kiekvieną kartą radęs apibraižytą automobilio bamperį nepuola skambinti policijai.