BNS praneša, kad prokurorų prašymą patenkinęs teismas paskelbė – įtariamieji gali bėgti nuo teismo.

„Pratęsti Karoliui Bieliauskui, Mantui Bieliauskui, Leonui Bieliauskui kardomosios priemonės terminą trims mėnesiams, skaičiuojant nuo 2017 metų rugsėjo 10 dienos. Ši nutartis gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui. Teismas pratęsė suėmimą visiems kaltinamiesiems esant tokiems pagrindams – jie kaltinami labai sunkaus nusikaltimo padarymu, tačiau vien nusikaltimo sunkumas, kaip žinote, nėra vada pratęsti, tai yra taikyti suėmimą. Turi būti pagrindai. Teismas pagrindus nustatė – pratęsė todėl, kad gali slėptis ir bėgti nuo teismo, prokuroro, ar tyrėjo, taip gali daryti naujus nusikaltimus ir trukdyti procesui. Jie nedirba, nėra susaistyti socialiniais ryšiais su aplinka, veikė organizuotais ir apgalvotai, tai rodo didesnį jų pavojingumą, derino parodymus, slėpė įkalčius. Daugiau komentuoti negaliu, tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga ir įstatymas draudžia tai man daryti“, – sakė teisėja Laureta Ulbienė.

Trečiadienį į teismą buvo atvežti visi trys įtariamieji – Karolis, Leonas ir Mantas Bieliauskai. Penktadienio rytą skelbiant nutartis dėl suėmimo pratęsimo nedalyvavo nė vienas.

Birželį prokuratūra skelbė, kad suėmimas taikomas keturiems įtariamiesiems – tąkart suėmimas pratęstas trims įtariamiesiems nužudymu ir vienam įtariamajam, kuriam pateikti įtarimai nesusiję su nužudymu.

„Šiuo metu trims įtariamiesiems skirtas suėmimas, kitiems – užstatas, įpareigojimas registruotis policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti“, – atsakyme BNS teigia Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Gintas Ivanauskas sako, kad duomenų apie įtariamųjų skaičių šiuo metu neviešina vadovaudamasis tyrimo interesais. Prokuratūra tikina, kad šie duomenys bus pateikti po kelių mėnesių.

Birželį prokuratūra skelbė, kad byloje dėl plungiškės nužudymo ir neteisėto laisvės atėmimo įtarimai yra pateikti daugiau nei šešiems asmenims.

Prie I. Strazdauskaitės bylos tyrimo prijungtas ir tyrimas dėl Latvijos piliečio plėšimo, jo vairuoto taip pat brangaus automobilio pagrobimo. Kaip I. Strazdauskaitės atveju, čia taip pat imituota avarija. Šis nusikaltimas įvykdytas pernai balandį. Daliai įtariamųjų I. Strazdauskaitės byloje pateikti įtarimai ir dėl šio plėšimo.

Šiame tyrime tai pat aiškinamasi, ar įtariamieji nėra įvykdę daugiau nusikaltimų.

Teisėsauga teigia, kad I. Strazdauskaitė nužudyta kovo 5-ąją, siekiant pagrobti jos automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko po kelių dienų, sulaikiusi įtariamuosius.

Manoma, kad įtariamiesiems mintis nužudyti I. Strazdauskaitę kilo spontaniškai.

Kauno policija taip pat atlieka ikiteisminį tyrimą dėl melagingų teiginių dėl šių metų kovą nužudytos I. Strazdauskaitės atminimo paniekinimo.