Teismas, išnagrinėjęs bylą, neginčijamai nustatė, kad R. Ž. 2016 m. spalio mėnesį Jonavos rajone, sutikęs nukentėjusiąją J. B., pareikalavo jos grąžinti 10 eurų atlygį už atliktą darbą – malkų sunešimą, o jai nesutikus mokėti pinigų, panaudojo prieš ją fizinę prievartą – ją stipriai pastūmė, dėl to ji nukrito ant žemės, atsitrenkusi į kietą pagrindą patyrė dešinės rankos riešo patempimą – nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Nukentėjusiajai atsikėlus nuo žemės ir nuėjus prie seniūnijos pastate esančios ambulatorijos durų, kaltinamasis, neleisdamas jai užeiti į ambulatoriją ir kreiptis medicininės pagalbos, sugriebė ją už dešinio peties ir prievarta nutempė į savo namus, atvedęs į butą užrakino įėjimo į butą duris ir liepė jai aiškintis dėl ginčijamos skolos su savo motina.

Nors kaltinamasis ir neprisipažino tyčia nužudęs A. M., tačiau teismas, įvertinęs kaltinamojo, nukentėjusiųjų, liudytojų parodymus, specialistų išvadas, padarė išvadą, kad R. Ž. 2016 m. spalio mėnesį Jonavos rajone, prikibo prie nukentėjusiosios A. M., kuri iš parduotuvės nešėsi butelius alaus, šiai nesutikus jam duoti alaus, tyčia ranka sudavė vieną smūgį jai į veidą bei vieną kartą įspyrė jai į pilvą, dėl ko nukentėjusioji spalio mėnesio pabaigoje ligoninėje mirė.

Teismas praneša, kad skirdamas bausmes kaltinamajam, atsižvelgė į veikų pavojingumo visuomenei pobūdį ir laipsnį – jis įvykdė vieną nusikalstamą veiką, priskirtą apysunkių ir vieną – labai sunkių nusikaltimų kategorijoms, jo asmenybę – praeityje neteistas, nedirba, charakterizuojamas neigiamai, į jo atsakomybę lengvinančią aplinkybę ir atsakomybę sunkinančių aplinkybių nebuvimą, į tyčios formas, nusikaltimų padarymo mechanizmą, aplinkybes ir pasekmes.

Teismas kaltinamajam skyrė galutinę subendrintą 10 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turės atlikti pataisos namuose.

Nužudytosios seseriai teismas priteisė 538,20 Eur turtinės ir 5000 Eur neturtinės žalos atlyginimo, nužudytosios vyrui – 5000 Eur, o jos keturiems vaikams – po 10000 Eur neturtinės žalos atlyginimo.

Valstybinei ligonių kasai prie Sveikatos apsaugos ministerijos teismas priteisė 1207,11 Eur turtinės žalos atlyginimo.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.