Tuomet kyla pavojus pasiklydusio asmens sveikatai ir gyvybei, sunerimę artimieji kreipiasi pagalbos į policijos pareigūnus, kurie, pasitelkę dideles pajėgas, stengiasi kaip įmanoma operatyviau surasti dingusį žmogų.

Rugsėjo 5 d. apie 21 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai sulaukė pranešimo, kad Kauno rajone automobiliu „Renault“ ryte į mišką grybauti išvažiavęs vyras, gimęs 1955 m., iki šiol negrįžta. Artimųjų nerimą didino ir tai, kad vyro mobilusis telefonas buvo išjungtas.

Pareigūnai nedelsiant pradėjo dingusiojo paiešką, Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai vyko į giminaičių nurodytus miškus, kuriuose galėtų vyras grybauti, tačiau nei vyro, nei automobilio rasti nepavyko.

Trečiadienį, rugsėjo 6 d., Kauno apskr. VPK pareigūnams tęsiant paieškos darbus, talkinant Lapių seniūnijos seniūnui ir Vytėnų girininkijos darbuotojams, Pakalniškių miške rastas dingusiojo automobilis. Šukuojant mišką, pastebėtas keliu einantis vyras, kuris nešėsi kibirą grybų. Sušalusį ir sušlapusį vyrą pareigūnai palydėjo iki tarnybinio automobilio bei perdavė jį artimiesiems. Medikų pagalbos neprireikė, praneša Kauno apskrities policija.

Kad grybavimas ir uogavimas iš pramogos netaptų nelaimingu atsitikimu, pareigūnai primena miško lankytojams rinktis kuo geriau pažįstamą vietovę. „Gana dažnai pasiklysta vyresnio amžiaus žmonės. Jie kartais neįvertina savo jėgų, nueina per toli į mišką, panaši aplinka suklaidina ir rasti išėjimą tampa dar sunkiau, ypač jei sutemsta“, - teigia Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkė Virginija Bagdzevičienė.

Rūpindamiesi gyventojų saugumu bei sveikata, Kauno apskrities policijos pareigūnai vykstantiems grybauti primena pasiimti su savimi mobiliojo ryšio telefoną, pasitikrinti, ar jis įkrautas. Taip pat gyventojai raginami nepamiršti dėvėti ryškesnę aprangą, su savimi turėti švilpuką ir visada susitarti dėl tikslios susitikimo vietos, jei išvykstate grybauti ne vieni. Jei tai daryti žadate vieni, nepamirškite apie kuo tikslesnę vietą, į kurią išvykstate, informuoti artimuosius.